Personlig, Recept, Vardag

Potatismuffins

Äntligen funkar kommentarsfältet!

Men idag ska jag dela med mig av något som jag inte har gjort på länge. Det handlar om ett recept och förr tipsade jag om det mycket oftare. Den här gången är det ett recept på något som jag aldrig tidigare har lagat. Hittade ett tips på potatismuffins men ändrade lite i receptet på mitt sätt och det blev riktigt gott. Till det åt vi stekt nötkött, brunsås och färsk paprika. 

 

 

Som ni ser på tallriken använde jag två olika storlekar på muffinsformar men dom plattare blev godast. Då vet jag det till nästa gång.

 

 

Ingredienser:

cirka 12 st

– 1 1/2 kg potatis.

– 3 ägg.

– 3 dl vispgrädde.

– 2 dl västerbottenost.

– 3 vitlöksklyftor.

– Salt och svartpeppar.

 

Gör så här:

1. Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. 2. Rör ihop ägg, grädde, ost, pressad vitlök, salt och peppar i en stor bunke. 3. Häll i all riven potatis och rör ihop igen. 4. Smaka av och krydda på mera om det behövs. 5. Fördela allt i muffinsformar. 6. Grädda i 225 grader i cirka 40 minuter.

 

 

Det blev en riktig lyckad fredagsmiddag för mig och barnen. Måste snart laga det här igen för det blev riktigt gott. Har du aldrig lagat potatismuffins tidigare så måste du prova på det.

 

//PUSS

 ♥