Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Pandemin är inte över

Alltså pandemin är inte över och vad är problemet?

Jag jobbar på sjukhus och har skavsår i pannan av visiret som jag tvingas bära dagligen. Kan nästan inte bära den längre för såret blir bara värre och värre. Vi som inte har glasögon ska hellre bära visir istället för munskydd för att skydda ögonen. Jag personligen klarar inte av munskydd en länge stund för det ger mig en kvävningskänsla som sedan utvecklar en panikkänsla. Därför är jag tacksam över att visir ändå finns som alternativ. Vi måste ändå skydda oss och våra patienter. 

 

дължина в рамките на Да убия vida långa byxor - cropmaxusa.com

 

Men nu börjar det gå för långt.

Allmänheten har öppnats till det normala och minskat på vissa     restriktioner. Men för oss som jobbar inom vården måste fortsätta att leva som under pandemin. Det som stör mig är att många människor. “Inte alla för jag vet att många tänker som mig”. Men dom skiter i allt och lever livet som innan pandemin. Samtidigt sprids smittan åter igen. Jag skyller inte bara på alla ovaccinerade utan på allmänheten. För alla kan bära på viruset oavsett om du är vaccinerad eller inte. Alla kan smitta lika mycket och det här kommer förmodligen att fortsätta ett tag framöver.

Därför hoppas jag på att alla tänker en extra gång trots att du har vaccinerat dig. Pandemin är inte över och vi som jobbar på sjukhus ser och hör mer än vad många andra gör. Aftonbladet har inte all information och jag vet att andra som jobbar på covid-avdelningar har ett rent jävla helvete.

Ville bara skriva av mig om det för pandemin är verkligen inte över.

 

//PUSS

9 comments / Add your comment below

 1. Jag beundrar verkligen er som jobbar inom vården och jag förstår att det måste vara både jobbigt och frustrerande. Tyvärr tror jag att pandemin är här för att stanna. Men för att undvika att bli smittad måste alla ta sitt ansvar. Min man och son ska gå på fotboll i Dec men dom kommer ha munskydd och försöka hålla avstånd så gott det nu går på en fotbollsmatch. Kram <3

 2. Jag lider mer er i vården så mycket! Känns som när de slopade restriktionerna så var det som ett slag i magen för alla som jobbar inom vården och kämpar in i det sista. Folk verkar tro att pandemin försvann när restriktionerna slopades. Så tragiskt! Vi kommer aldrig bli kvitt det här om inte alla tar sitt ansvar.

  Det är hemskt att säga det här, men jag hoppas att de som skiter i restriktionerna och lever livet som förut, bör inte söka hjälp om de blir smittade. Hjälpen borde prioriteras för de som blivit smittade fast de gjort allt de kan för att inte bli det. Jag vet att man inte prioriterar så, men jag blir så arg på alla som tror att covid är ett skämt.

 3. Jag är så less på detta nu, alltså hur svårt ska det vara att hålla avstånd till andra, testa sig vid minsta symtom?

  När ska detta sluta egentligen!

 4. Håller så med dig! Jobbar inte på sjukhus men kan bara försöka föreställa mig hur hemskt det är och varit under hela pandemin! Jobbar på köpcentrum och folk lever verkligen som om ingenting har hänt nu mera. Skrämmande! 😢❤️

 5. Tänker på er som arbetar inom sjukvården dagligen . Att folk inte tar pandemin på allvar är sjukt irreterande . satt hos tandläkaren förra v med min dotter och det står tydligt att man ska sprits händer och använda munskydd i väntrummet där typ 20 andra satt . Det var jag och en till som hade munskydd ? Skrämmande 😦 folk borde skämmas jag blir så arg för vi har så små restriktioner jämfört med andra länder och det känns lite som vi pissar på vården det är ju ni som kämpar och tar hand om oss. ursäkta för en lång kommentar men sånt här triggar verkligen.Om alla bara kunde förstå att det kommer öka om vi inte vaccinerar oss och följer råden. kram och fin fredag

 6. Håller helt med dig! så trött på att folk beter sig som att pandemin är över. Jobbar som personlig Assistent åt en i riskgrupp som tyvärr inte har en chans att överleva om hon åker på viruset. Usch, blir så ledsen över hur folk beter sig! Hoppas du får en fin start på helgen, KRAM!

 7. Jag är kluven till detta då det faktiskt inte funkar att hålla världen stängd. Vi har provat det och smittan försvann inte, däremot har det redan gått åt helvete ekonomiskt för många. Jag kan bara tänka mig hur det är i dom länder som till skillnad från Sverige inte har A-kassa och försörjningsstöd.
  Blev förvånad när jag på radion hörde att dom nu vill rekommendera även vaccinerade att testa sig vid symptom. Det visste jag inte att man inte behövde utan tog för givet att det var en självklarhet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan