Nu är jag less

Jag är så sjukt less på dessa tider!

Förr spelade det ingen roll om man var lite förkyld utan nu måste man isolera sig för lilla minsta symtom.

Är sjukt less på att gå runt med visir på jobbet så fort jag ska träffa en patient. Kollegor som avtackas inför pension får man inte krama om och ingen annan heller. Ingen får sitta nära varandra i personalrummet och hela tiden måste man tänka på avståndet.

 

 

Måste hosta i smyg kungahuset

Inte vågar man heller hosta offentligt eller nysa för då tror alla att man är sjuk. Varje morgon när jag promenerar till jobbet blir jag alltid snorig av kylan. Skulle jag följa resektioner slaviskt så skulle jag få vända från jobbet varje dag. Sätter jag saliv i fel strupe och måste akut hosta då blir det att springa till toaletten för att tjuvhosta. Idag är det fult att snora, hosta och nysa offentligt. För då tror alla att man är sjuk och det är något som var helt normalt innan Covid-19 bröt ut i världen.

 

 

Jag lider med

Annars så lider jag med alla som har förlorat sina jobb, studenter som måste studera på distans, pensionärer som tvingas hålla sig hemma och ännu värre för dom som bor på ålderdomshem/sjukhem. Att aldrig få träffa sina närstående fysiskt måste vara fruktansvärt. Kanske har någon till och med fått ett barnbarnbarnsbarn som inte finns på världskartan att få träffa. Usch listan kan bli hur lång som helst och jag lider verkligen med alla som är drabbade. Ska flika in att det allra värsta är alla som har dött i förtid på grund av viruset. 

Fred på jorden är något som vi alla önskar oss och just nu har vi en önskan till. Det är att dessa virus ska försvinna så att vi kan återgå till vårt normala liv igen. Något som vi verkligen uppskattar idag. Att vi ska kunna träffa alla nära och kära samtidigt utan att tvingas räkna om hur många vi är.

 

 

Saker som jag saknar just nu är att:

– Kunna resa vart jag vill.

– Krama mina kollegor och vänner.

– Slippa tänka på avstånd i affärer.

– Gå på bio eller bada i ett badhus.

– Kunna börja planera saker som exempel inför semestern i sommar. Nu vågar man inte boka in något alls i förväg.

– Gå på en stor fest med massor av människor.

– Slippa vara rädd ifall man bär något virus utan att veta om det. Vill inte vara personen som orsakade någon annans öde.

 

Ja även denna lista kan bli hur lång som helst och sammanfattningen är att kunna leva som vanligt igen. Något som alla önskar sig men just nu ser det mörkt ut. 

 

//PUSS

20 comments / Add your comment below

 1. Jag förstår verkligen vad du känner för jag känner precis likadant. Man vågar knappt hosta eller nya i affären för jag gjorde det en gång och fy vad jag fick blickar. Jag förstår att folk är rädda och det har man rätt till att vara absolut men det är förkylnings tider nu också och inte konstigt att folk är lite snoriga nu heller.

 2. Jag är också så sjukt less på detta! Låt de gå över någongång 🤦🏼‍♀️ Vi får inte ens använda munskydd eller visir… så de blir inte enkelt som gravid att ” skydda” sig från människor som kommer in i butiken …

 3. Ja nu börjar man tröttna ordentligt! Har en snorig ettåring här hemma (som småbarn är i dessa tider) så har inte ens kunnat gå med henne till en lekplats på två veckor!
  Hoppas på bättre tider snart! Grymma är ni som jobbar inom Vården! ❤️

 4. Så less på detta och känner igen mig så mkt och det gör vi säkert alla ❣️Jag snorar jämt då jag är ute med hunden och glömmer oxå näsduk så det rinner verkligen oxå 😅känns lagom kul att stanna o prata med andra hundägare då, men vad gör man. Kram

 5. Jag snorar och småhostar alltid lite, det är så jag kan hosta lite då jag varit ut och man är lite påverkad av luften så, då snorar och hostar jag, samt som du säger då skulle jag få vara hemma jämt.

 6. Håller helt med dig. Saknar samma saker som du.
  I början när covid kom, satte jag i halsen och hostade till. Personen jag mötte just då (var utomhus) hoppade högt och glodde på mig skräckslaget. Hemskt.. Bara för man hostar eller nyser ibland så behöver man inte vara sjuk,
  Hoppas vi får bukt med det här viruset snart..
  Kram!

 7. Jag har astma, så sagt till om det på jobbet. Skulle jag följa det där till punkt och pricka skulle jag varit hemma sedan mars. Fast samtligt har jag väl varit hemma mycket också. Detta blir min första fulla lön på ett år! Sedan pandemin började i mars har jag inte haft full lön, det känns helt sjukt. Alla som jobbar med barn vet att de är som små snormaskiner… Så smittad blir man hela tiden, och vi inom skolan får inget skydd alls. Jag har börjat ta på mig munskydd och nästa vecka åker visir på. VILL slippa bli förkyld och hemma, ta covid19-test hela tiden.

 8. Jag håller med dig till hundra!! Vilket jobbig tid och så onödigt. Jag vill bara att pandemin ska gå över så jag kan träffa de mina i Sverige. Ta hand om dig vännen <3
  Kram

 9. Jag håller med, detta är hemskt.
  Därför vi alla måste hjälpas åt även fast vi känner ”f*n jag skiter i detta nu”, vi ska vinna över pandemin. Vi klarar det, det är bara otroligt tröttsamt att vi inte kan leva som vanligt än, inte kan träffa dem vi älskar eller ens göra småsaker som vi alltid gjort som du sa tex bara aitta bredvid varandra när vi äter.
  Kramis

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan