Sjukskrivning för covid -19

 Mina tankar kring covid-19 och sjukskrivningar.

Att vakna tidigt på morgonen av väckarklockan och samtidigt höra ovädret utanför. Nej då vill jag bara stänga av allt och somna om igen. För just då känns sängen som allra skönast i världen. Någon som känner igen sig? Men nu till själva samtalsämnet som handlar om just covid-19.

 

 

Det var just så jag kände igår morse.

Men tvingade mig upp ur sängen och tog mig till jobbet eftersom plikten kallar. För mig spelar det ingen roll om hur dåligt natten har varit med sömnen. Har man ett jobb så ska man alltid vara där.

Just den här morgonen valde ovanligt många kollegor att sjukskriva sig. Ja under dessa tider ska man ha som en plikt att inte komma till jobbet med förkylnings symtom. Förstår dom och vill inte peka ut någon. Men tror ändå att många utnyttjar dessa tider med att sjukanmäla sig i onödan. Då menar jag med att många låtsas vara förkylda bara för att. Samtidigt finns det många som anpassar sig till verkligheten till hundra procent. Som inte sjukskriver sig i falska sammanhang. Det är människor som lider av exempelvis allergi mot pollen. Något som ingen kan råda för med dessa symtom. Men jag kan även ha fel i mina tankar.

 

För det här är bara några tankar i min hjärna som jag skrev av mig i stunden från mitt hjärta.

 

//PUSS

19 comments / Add your comment below

 1. Så svårt i dessa tider att veta hur man ska förhålla sig. Jag har testat mig tre gånger under förra året då jag varit lite förkyld men alla gånger negativt. Tänker att det är bättre att vara försiktig men finns säkert många som utnyttjat situationen iallafall! Hoppas du får en fin lördag! 🥰

 2. Jag tror tyvärr att du har rätt och det är inte vare sig ansvarsfullt eller fint gjort mot arbetskollegor.De flesta jag känner är dock som du och skulle i princip kunna gå till jobbet med bruten fot.Obs skämtet att ‘gå med bruten fot’.Men nåt sånt faktiskt.
  Men idag lyser solen både på onda och goda och här är redan början på en fin dag.Den skall utnyttjas.
  Ha en bra dag!

 3. Jag tror absolut en del “drar nytta” av detta, själv hade jag aldrig kunnat göra det utan jag är som du, alltid på jobbet oavsett hur dålig natten har varit, hur dåligt mitt blodsocker är eller hur mycket migrän jag än har.

 4. Tyvärr är det många som utnyttjar detta med Covid 19. Som då belastar sjukvården på ett eller annat sätt. Ha en fin lördag kram <3

 5. Jag tycker att det är bra att man måste vara hemma vid minsta förkylningssymptom då man inte smittar andra och blir frisk fortare. Men samtidigt är det fruktansvärt tråkigt att behöva vara hemma om man bara är lite förkyld… 😛

 6. Men kan de inte komma till jobbet om de har pollen? Jag har pollen och fortsätter ändå mitt vanliga liv då jag kan skilja på pollen och vanliga förkylningssymptom rätt lätt. Fast är man osäker är det ju förstås bäst att ta det säkra före det osäkra <3

 7. Jag försöker också ta mig till jobbet oavsett hur sömnen har varit. Tyvärr händer det i enstaka fall att den dåliga sömnen får mig att drabbas av sådan ångest att det inte går.
  Många har nog utnyttjat den slopade karensen. Tycker det är lite konstigt att man får samma summa oavsett timmar man jobbar men jag antar att det beror på att dom vill minska arbetsbördan för Försäkringskassan. När allt detta började jobbade jag halvtid och räknade ut att jag tjänade mer på att vara sjuk en dag än att jobba.

 8. Jag trodde att jag hade haft covid 19 men innan det blev känt. Jag har inte testat mig men däremot har min man gjort det ett otalt många gånger i sitt jobb och har alltid varit negativ. Visst finns det folk som utnyttjar att sjukskriva sig men sedan tror jag för allas säkerhet är det bästa att ta ett PCR test och stanna hemma.
  Trevlig söndag!
  Kram

 9. Så klart finns det säkert folk som utnyttjar situationen. Fast i mitt tycke så ska man gå och testa sig när man har symtom. För att få svart på vitt om man har covid eller inte. Tycker det är jätteviktigt. Kram

 10. Det är som du säger, vissa försöker förhålla sig andra vet inte hur de ska göra :/ Hoppas du får en trevlig start på veckan 🙂

 11. Själv upplever jag att allt för många går till jobbet fast de är lite förkylda. Tyvärr alldeles för många jag känner som gör detta. För de har inte råd att va hemma… Jag blir så ledsen när folk inte tar sånt på allvar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan