Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Mina tankar kring kriget i Ukraina

Jag tänker dela med mig av min helg i veckan istället.

Vädret har varit helt underbart och vi har haft det riktigt mysigt. Men utöver det mysiga så har vi följt kriget i Ukraina. Något som är fruktansvärt och lider med alla utsatta.

En ny Hitler som förstör för alla oskyldiga människor och alla barn som undrar om vad som händer. Att tvingas ta farväl av sina pappor, se sin trygga bostad bli förstörd och att gömma sig i skyddslokaler. Varje gång flyglarmet går igång så är man beredd på det värsta. Den där paniken och ovetandes om vad som kommer att ske minut för minut. Lämna allt och bara fly.

 

 

Jag har sett många fruktansvärda bilder och videoklipp som har gett mig många känslor. Kan inte dra upp alla men väljer en som jag senast grät till.

Det är en bild på två statyer som symboliserar en 13-årig storebror och en 9-årig lillasyster. Pojken står upp med rak rygg med flickan bakom sig som håller om hans ena arm. Ser ut som att hon vill skydda sig bakom honom. På bilden ser det ut som en två årig pojke som lägger sitt gosedjur vid fötterna av barnen. Såhär stod det i texten: Bilden symboliserar en 13-årig pojke, som dog när han täckte sin 9-åriga syster med sin kropp från beskjutningar av millitären i Kiev.

 

 

Det finns så mycket information som dyker upp hela tiden. Vet inte om allt är sant eller om vissa är spekulationer. Hörde information att Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kanske blir mördad inom dom närmaste dagarna. Nej det får verkligen inte hända. Det här är bara en liten del av mina tankar kring kriget i Ukraina. Om jag skulle ta upp allt så skulle det förmodligen bli en hel bok. Därför avslutar jag här och avslutar med en bön till alla drabbade.

 

//PUSS

9 comments / Add your comment below

  1. usch ja allt är så fruktans sorgligt
    alla tankar o allt klipp bilder man ser usch
    barnen undrar och frågar mamma kommer de hit ? Alltså va säger man nää men ja vet inte

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan