Allmänt, Personlig, Recept, Vardag

Laxrullar med pepparrot

Herrgud så varmt det är!

Kom hem för runt en timme sedan och har även hämtat ut ett paket och handlat mat. Ska snart ta en kall dusch för jag behöver verkligen svalka av mig. Har varit hos en vän som bor ute på landet där vi bara har haft det mysigt.

Vi gjorde bland annat laxrullar med pepparrot som blev utsökta. Där vill jag dela med mig av receptet ifall ni också vill tillaga sådana någon gång. 

 

 

Ingredienser:

 

– Fyra stycken tunnbröd.

– En ask philadelphiaost.

– Tre matskedar riven pepparrot.

– Färsk gräslök.

– Rökt lax.

– Salt och svartpeppar.

 

 

Gör såhär:

1. Riv pepparroten på ett rivjärn tills det blir tre matskedar. 2. Häll i hela paketet philadelphiaost i en bunke tillsammans med pepparroten, salt och peppar. Rör om. 3. Bred ut blandningen på fyra stycken tunnbröd och strö över hackad gräslök. 4. Lägg laxen så att det täcker hela brödet förutom en kant på ena sidan. Runt två centimeter från kanten som gör att rullen sitter fast. 5. Börja rulla från den täckta sidan och framåt så att det blir en rulle. 6. Skär upp rullen i mindre bitar så att det ser ut som det gör på bilderna. 7. Förvara dom i kylen några timmar så blir dom ännu godare. 

 

 

Vad skönt det är att vara hemma igen och ikväll ska jag bara ta det lugnt. Har rest långt idag och det tar på krafterna. Såg på väderprognosen att det ska bli lika varmt imorgon så då ska jag sola. Men tar då med mig en blomspruta med iskallt vatten.

Önskar er alla en fortsatt härlig helg och vi ses senare mina finaste!

 

//PUSS