Personlig, Recept

Potatiskaka – världens godaste

Första gången jag åt en potatiskaka var på en restaurang på en kryssning. Tyckte att det var så gott och barnens far försökte att tillaga något liknade. Han älskar att laga mat så därför la jag mig inte i köket när han höll på. Tyckte att hans potatiskaka blev så god och har inte ätit det sedan vi levde ihop. Så på nyårsafton tillagade jag en egen och herregud så gott det blev. Därför vill jag dela med mig av receptet som jag hittade på efter inspiration på nätet. Gjorde kakan till min egen och den blev perfekt.

 

 

Ingredienser:

Cirka 4-6 portioner.

 

• 600 gram potatis.

• 2 dl matlagnigsgrädde.

• 2 dl mjölk.

• 1 ägg.

• 3 msk riven ost.

• 2-4 klyftor vitlök.

• Salt och peppar.

 

 

Gör såhär:

 

1. Skala och riv potatisen i ett rivjärn. Tryck ur vattnet ordentligt och jag använde en handduk. 2. Vispa grädde, mjölk, ägget, pressad vitlök, salt och peppar i en skål. 3. Häll potatisen i en form med högre kanter. Jag hade bakpapper i formen. 4. Häll över blandningen och rör runt så att kryddorna blandas. 5. Platta ner kakan med en sked så att hela ytan blir helt platt. 6. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 40-50 minuter.

Vill man få kakan extra krämig så ska man placera formen på en ugnsform med kanter som är fylld med vatten.

 

 

Alltså förlåt barnens far men den här blev mycket godare och påminner mer om den från restaurangen. Den här potatiskakan måste jag tillaga snart igen.

 

 

//PUSS