Inspiration, Recept, Tips

Kebabgryta med ris – väldens godaste

Ja min kebabgryta blev verkligen god

I lördags lagade jag för första gången en kebabgryta. Jag älskar kebabkött och har aldrig haft någon tanke på att göra en gryta av det. Genom flera olika recept fick jag inspiration och lagade maträtten till min egen. Alltså jag dör och skulle kunna äta denna gryta varje dag eftersom det blev så himla gott.

Här får ni se några bilder på min kebabgryta och delar även med mig av mitt personliga recept.

 

 

Ingredienser: (8 portioner).

– 800 gram kebabkött. (Nötkött).

– Två gula lökar.

– Tre röda paprikor.

– Fem klyftor vitlök.

– Fem dl creme fraiche.

– Fyra dl matlagningsgrädde.

– En flaska stark kebabsås.

– Stark paprikapulver.

– Chilipeppar.

– Två köttbuljonger.

– Salt och peppar.

– Basmatiris.

Jag vet att grytan ser gul ut och visst kan man tro att det var curry i den. Men det hade jag inte och tror att ljuset gjorde att det såg gulare ut än i verkligheten. 

 

 

Gör såhär:

1. Hacka löken och paprikan i valfria storlekar. 2. Skala några vitlöksklyftor efter behov. 3. Stek löken och paprikan tills det blir lite färg och pressa ner vitlöken. 4. Häll i creme fraiche, matlagningsgrädde, kebabsåsen och alla kryddor. 5. Undertiden det puttrar är det dags att steka kebabkött. 6. Häll sedan ner köttet i grytan och låt det puttra mera medan riset förbereds. 7. Smaka av med mera kryddor tills riset är färdigt. 

 

 

Det blev flera matlådor av denna ljuvliga gryta och jag måste laga denna maträtt väldigt snart igen.

 

//PUSS