Hur jag redigerar bilder till Instagram och blogg

Nu ska jag berätta för er hur jag redigerar mina bilder både till Instagram och bloggen.

Jag brukar variera med mobilbilder och bilder som är tagna med systemkameran. Men brukar sällan bli hundra procent nöjd och då sparar jag bilderna på telefonen och redigerar via appar.

 

 

När jag redigerar mina bilder till bloggen brukar jag använda mig av appen PS Express. Då lägger jag bland annat till kontrast, skärpa, mer ljus och minskar på det gula om bilden är för gul. 

 

Så här ser oftast en bild ut innan redigering. Som ni ser är bilden väldigt mörk och tråkig. 

Här har jag redigerat samma bild.

 

Här har jag redigerat bilden via appen PS express och det blev en stor skillnad. Men om jag vill lägga upp bilden på Instagram använder jag ytterligare en annan app. Den appen heter Photoshop Fix och via den tog jag bort handtaget på dörren och la till brus i bakgrunden. 

 

 

Här ser ni resultatet.

 

Jag tycker att det gör bilden mer häftig eftersom bakgrunden var inte är den bästa från början. När jag väljer ut en bild som ska postas på Instagram använder jag aldrig något filter. Utan ökar istället på ljusstyrkan om det behövs. 

 

 

Så här blev resultatet på min senaste bild på Instagram.

Måste även tillägga att båda apparna är gratis att ladda ner. Hoppas att ni gillade inlägget?

 

//PUSS 

6 comments / Add your comment below

  1. Jättefin bild av dig, jag tycker att min nya mobil tar bra bilder, tänker ta med den ner till Bad Gastein i höst. Önskar dig en fortsatt trevlig vecka. Kram.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.