Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Hormoner kan vara skrämmande

Alltså det här med hormoner!

Vissa perioder känner jag mig starkare i själen och kan då ta mycket skit med en nypa salt. Andra perioder gråter jag för lilla minsta och klarar ingenting psykiskt. Har funderat mycket på det under mina promenader och vet om att under förra veckan kände jag mig starkare.

 

Nio saker som gör mig glad - Netti Starby

 

För då kände jag mig bekväm i mig själv och älskade mitt liv. Nu under två dagar har jag bara känt mig ensam, liten, vilsen och otroligt känslig. Vet inte om jag har valt rätt väg i livet och funderar alldeles för mycket. Om någon skulle ge mig kritik för något så skulle jag börja stor böla. Kan tänka mig att det är många som känner igen sig för det har ju med hormonerna att göra. Något som kan vara skrämmande. Alltså hormonerna styr inte mig som person utan hormonerna förstärker mina känslor som jag har just för stunden. Det är iallafall vad jag tror och vill tro.

 

 

Märker också att vissa låtar påverkar mig extra mycket idag. Lyssnade nyss på en låt som berörde mig mer än vanligt och blev så ledsen. Då kanske jag borde lyssna på annan musik som inte väcker känslor. Har ju en väldigt bred musiksmak och ska förmodligen lyssna på känsla låtar under mina okänsliga perioder och tvärtom.

Ska faktiskt testa det och se om vad som då händer i kroppen. Kommer jag att märka skillnad under mina hormonella perioder eller ej? Det är ändå värt att testa om man vill lära känna sig själv på ett djupare plan. Något som är väldigt bra för en själv för att kunna hantera sina hormoner som spökar under varje månad. Ja det återstår att se och återkommer när jag har mer kött på benen. Ska inte bara testa under en månad utan det måste testas under en längre period.

Men vad tror ni? Jag är inte expert på hormoner utan det här är bara något som jag har funderat på.

 

//PUSS

5 comments / Add your comment below

  1. En oj vad mitt i prick detta slog , precis vad jag tänkte på idag när jag lyssnade på lugn musik . Kände att när jag lyssnade på den förra v så grät jag och kände mig så sorgsen så idag valde jag podd och sen mer fartfyllt o glatt i lurarna alltså vilken skillnad på hormoner hur den spökar i kroppen. kram

  2. Jag tycker att det är viktigt att OM man vill må bättre, inte lyssna på sådant som gör att man gråter mer. Eller läser eller tittar på t.ex. Men ibland vill jag bara gräva ner mig i deppig musik, liksom omfamna att jag är ledsen och hormonell och det är OK. Just nu är jag inne i en sådan period att jag under INGA omständigheter får gräva ner mig. Jag får lov att lyssna på peppiga grejer fast jag mår eländigt, jag får lov att titta på komedier och jag får lov att orka gå.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan