Personlig, Recept, Tips

Gryta med fläskytterfilé och ris

Igår lagade jag storkok till matlådor och maten smakade väldigt bra. Därför vill jag dela med mig av mitt recept som är helt påhittat av mig. Det blev någon slags gryta med fläskytterfilé och ris.

 

 

Ingredienser:

“cirka 10 port”.

 

• 800 gram fläskytterfilé.

• 2 st zucchini.

• 3 st paprikor.

• 2 st lök.

• 3-5 klyftor vitlök.

• 5 dl creme fraiche.

• 4 dl matlagningsgrädde.

• 1 burk krossade tomater.

• 3 tärningar buljong.

• Salt, svartpeppar, paprikapulver, chili peppar.

• Ris.

 

 

 

Gör såhär:

 

1. Skär fläskytterfilén i mindre bitar och detsamma med zucchinin, paprikan och löken. 2. Stek köttet tills det blir lite färg. Lägg åt sidan och stek grönsakerna i någon minut. 3. Lägg allt i en gryta, pressa vitlöken och häll i övriga ingredienserna och kryddor. 4. Låt maten puttra på svag värme medan riset tillagas. 5. Smaka av och krydda på mer. 6. Klart!

 

 

//PUSS