Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Ensam och singel

 Ensam och singel på midsommarafton

Ja det här med att vara ensam under högtider är något som många inte vill erkänna för andra. Att vara singel är däremot något helt annat. Jag personligen har tyckt att det har varit jobbigt när kollegorna berättar om sina roliga planer. Sedan därefter frågat mig om mina planer. Vad ska jag då säga? – “Jag ska vara hemma helt ensam och göra ingenting”. Istället har jag sagt att planer är på gång men har inte bestämt mig för vad det blir.

 

 

Annorlunda i år

Men i år skiter jag i det för nu ska sanningen fram för det är inget att skämmas över. Förra året kunde man iallafall skylla på Corona tider! Men i år är det visst annorlunda då kan alla färdig vaccinerade planerar större fester. Att jag fortfarande är singel är en annan sak för det är mitt personliga val. I mitten av augusti har jag varit singel i sex år efter barnens far. Är rädd för att bli sårad och är samtidigt rädd för att tillhöra någon annan. Har helt enkelt blivit bekväm med mig själv då jag kan styra mitt liv hur jag vill.

 

 

 

Midsommarafton känns som en högtid då man ska äta en massa god mat med nära och kära. Som exempel med sin familj och släkt, eller sin partner med gemensamma vänner och deras respektive. Visst hade jag kunnat åka till min mamma och syster som bor i Stockholm och firat med dom. Men känner inte för att resa 25 mil med en massa packning. Därför ska jag absolut inte tycka synd om mig själv eftersom det här är mitt personliga val. Istället ska jag sitta hemma ensam, kolla på romantiska filmer och äta choklad på midsommarafton. Men vem vet? Kanske blir inte planerna som planerat och det är just det. Som är spännande med livet.

Har en klänning som jag hade haft på mig om det hade blivit något. Men om vädret tillåter så kanske jag kan fotografera en midsommarbild imorgon under dagen. Det hade varit riktigt kul för den traditionen vill jag helst inte bryta.

Önskar er alla en härlig midsommar och vi ses senare mina finaste!

 

//PUSS

10 comments / Add your comment below

 1. Har sällan firat midsommar ordentligt jag heller, det har aldrig riktigt varit en grej i min familj, vi har ätit midsommarmat men that’s about it, och nu på senare år så har jag ju bott utomlands så jag orkar som inte ta på mig att dra igång nåt med vännerna som de ändå inte fattar innebörden av haha!

 2. Du får komma nästa midsommar till sthlm/Täby:) Känner igen mig i det du skriver , när jag var ensamstående med min son så typ skämdes jag för att jag var så ensam på vissa högtider, så himla fel 🙁 tycker folk runt om borde se till sin nära o kära bättre och bjuda in mer så ingen ska behöva var ensam.Så fina bilder på dig och vem vet vad som händer i morgon:) kram

 3. åhh så fin du är gillar klänningen oxå vi gör aldrig något speciellt blir det uppe håll grillar vi hemma o myser
  ha en fin morgon dag kramar

 4. Tror du att känslan av att vara singel och ensam på storhelger är jobbigare för kvinnor än män? Själv skall jag arbeta. Förhasta dig inte med att gå in i något förhållande,du är ju fortfarande en ungdom och har tiden framför dig;)
  Trevlig Midsommar!

 5. Starkt av dig att skriva om det. Hoppas du ändå hade en fin midsommar. Jättefina bilder på dig och dina klänningar är ju helt underbara. kram <3

 6. Känner igen mig en hel del i det du skriver. Jag har bara en vän i princip och när jag var yngre hade jag massa vänner. Jag ogillar att se alla ha semester och njuta (blir triggad för att jag aldrig haft jobb och därmed aldrig haft semester) och ser hur alla njuter till fullo med nära och kära. Jag har heller ingen bra kontakt med min familj, så högtider slutade jag fira för många år sen. Det gör för ont. Speciellt jul.

  Men jag försöker göra det bästa av situationen.

  Glad midsommar, fina du 🖤

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan