Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Det här med pandemin

Mina personliga åsikter om pandemin

Alltså nu skriver jag bara om vad jag tycker och får säkert mycket hat om det. Men trots att folk vaccinerar sig så ökar smittspridningen. Varför det? Jo för många “inte alla” tror att man är fri bara för att man har vaccinerat sig. Klubbarna har öppnat, det är fullt på sportbarer, många har stora fester och många tror att vi kan leva som vanligt. Det många inte vet som ej är pålästa! Jo det är att du fortfarande kan bära på en smitta trots att du är full-vaccinerad och inte har några symtom.

 

 

Man smittar fortfarande trots vaccinet och det betyder att du inte helt är fri i samhället. Du är fri för dig själv som inte kan bli allvarligt sjuk men du smittar fortfarande andra. Därför förstår jag inte att Sverige har lättat på resektioner så himla tidigt. Flera länder har tagit tillbaka sina eftersom smittan ökar åter igen och samma har vi här i Sverige.

Jag personligen bestämde mig för redan innan vi lättade på resektioner att ändå fortsätta med reglerna som vi hade innan.

 

 

Läste att det förväntas en ny våg till hösten när all semester är över. Alla som ligger i riskgruppen måste ta en tredje dos vaccin redan då och allmänheten efter det. Därför förstår jag mig inte på livet just nu. Ska vi vaccinera oss åter om och om igen eftersom nya vågor återkommer till oss med nya varianter. Vi öppnar alldeles för tidigt och sedan får återigen stänga igen. Många länder har redan stängt allt igen vilket jag tycker är klokt. Nu när jag publicerar denna inlägg så har Sverige förhoppningsvis redan ändrat sina regler.

 

 

Därför tycker jag att det är egoistiskt att förvänta ett fritt liv bara för att man är fullvaccinerad. Medan andra säger att människor som inte vill vaccinera sig är ego, men dessa människor riskerar att bli svårt sjuka. Förstår ni vad jag menar? Det viktigaste är att vi håller avstånd ett tag till oavsett du är vaccinerad eller inte. 

 

//PUSS

7 comments / Add your comment below

 1. Precis som vi måste ta influensaspruta varje år kommer vi nog få ta även för covid. Man får även komma ihåg att många inte får/kan vaccinera sig och då är det upp till oss andra att sköta oss för att värna om dem. Jag har träffat folk och gått på några få fester men ser alltid till att det ska vara utomhus, sen är det upp till var och en att hålla avstånd. Jag tyckte det sköttes väldigt bra både i fredags och lördags på de kalas jag var på. Tyvärr så tror jag också att det kommer öka till hösten igen.. Kram

 2. Håller fullständigt med dig. Det står klart och tydligt på folkhälsomyndighetens hemsida att bara för att man är fullvaccinerad kan man inte leva som vanligt igen. Jag tror inte vi någonsin kommer att kunna göra det igen tyvärr.
  Kram <3

 3. Håller med. Tror många tror man är helt säker när man är vaccinerad på grund av vad alla tidningar skriver. Vi får ingen effekt om inte minst 70-80% av världens befolkning tar vaccinet. Helt sjukt att folk lever som innan… kommer ta lång tid innan vi Är ”säkra”

 4. Vet man med säkerhet att smittspridningen ökar? Läste idag någonstans att antalet sjukfall är det lägsta sedan våren 2020. Man vet inte vad man skall tro.Kanske lite olika i olika delar av landet jämfört med hela Sverige. Den som lever får se.

 5. Håller med dig till punkt o pricka vi som är fullvaccinerade kan sprida smittan vidare vilket en del totalt skiter i, jag är så glad att min dotter äntligen får vaccinera sig hon jobbar i två butiker och träffar så himla mkt folk som inte håller avstånd till henne.klokt skrivet av dig 🌸

 6. Hoppas du slipper hat. Helt onödigt att hata även om man har olika åsikter.
  Ja man kan fortfarande bära på smittan. Och just därför undrar jag varför många länder säger fritt fram för dom som är vaccinerade, dom begär alltså inget test. Väldigt mycket uppmuntran till vaccin och väldigt lite intresse för sin egen befolkning. Låter konstigt i mina öron.

  Givetvis kommer det en ny våg i höst och vinter och kommer fortsätta komma. Det är så influensa fungerar, och värre blir det då så få bryr sig om att ta hand om sitt immunförsvar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan