Allmänt, Personlig

Att klippa ut en del av bilden

Något nytt sätt att klippa ut delar av bilder

 

Igår kväll upptäckte jag något helt nytt. Fast det är kanske något som alla redan vet om men inte jag? Det började med att jag skrollade igenom ett fotoalbum på min telefon. Sedan tryckte jag på en bild som skulle zoomas in, men istället började en markering runt själva mig på bilden att snurra runt. “Vad fan händer nu då”? Tänkte jag.

 

Sedan upptäckte jag att det gick att klona mig och såhär såg det ut:

 

 

Förstod då att på det sättet klipper man ut en specifik del på en bild och den här gången blev det jag. Provade då att spara bilden på mig utan bakgrund men tyvärr blev den alldeles för stor. Alltså hela mig från originalbilden blev klippt och sparades på en ny bild utan bakgrund.

 

Så här blev resultatet på nya bilden:

 

 

Helt nytt för mig

 

Det här måste jag undersöka mer på för det här är helt nytt för mig. Till er som gör det här ofta och vet mer får gärna dela med er i kommentarsfältet. Jag vill gärna veta om det går att klippa ut ett föremål från en bild och spara utan att den blir mindre. “Så som det hände med min bild utan bakgrund”. Det skulle vara coolt att göra så till exempel en header på bloggen.

Man lär sig alltid något nytt varje dag och på det sättet utvecklas man mer och mer. Vilket är hur roligt som helst.

 

 

//PUSS