Årets pumpasoppa och rostade pumpakärnor
Årets pumpasoppa blev så lyckad och jättegod. Har delat med mig av receptet för några år sedan och ni hittar inlägget med receptet här <—. Det enda som fattas i receptet är att jag även hade i två stycken grönsaksbuljong. Citron pressar man på om man vill ha soppan mer syrlig i smaken. Självklart rostade vi också kärnorna som även blev så lyckade.
Vi köpte också färsk bröd som vi hade till soppan.
Den här gången rostade jag kärnorna på ett annat sätt.
Blandade tre matskedar olja med salt, svartpeppar, vitlökspulver och paprikakrydda i en bunke. Hällde i kärnorna och rörde om och sedan placerade ut dom på en plåt. Rostade dom i ugnen med 180 grader i 20 minuter. Rörde om kärnorna var femte minut.
Kärnorna blev så goda och kommer att göra exakt likadant nästa år.
//PUSS
♥
3 comments on “Årets pumpasoppa och rostade pumpakärnor”
Mums! Trevlig helg 🙂
mysigt 🙂
Mumsigt! Bra att ni tog vara på hela pumpan, inte enbart använde den som dekoration till halloween. Tumme upp! 🙂
(Sent) Svar: Tack för att du berömde mitt tema för november i min bullet journal.
Kram