Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Skilda Världar

Nu snackar vi nostalgitripp!

Kommer ni ihåg den svenska dramaserien Skilda Världar från år 1999? Nu har den äntligen landat på TV4 play och igår började jag att titta på den.

Serien handlar om tvåäggstvillingar Sandra och Daniel som skildes åt vid födseln. Mamman tar dottern och lämnar kvar sonen till pappan när tvillingarna är nyfödda. Efter 20 år är tvillingarna forfarande ovetande om deras existens och det är där allt börjar. För då möts dom av en slump och med mycket förhinder förälskar sig dom i varandra. Även mycket annat händer under seriens gång som består av tre säsonger. 

 

 

Men på den tiden

Jag älskade den serien och varje vecka samma tid sändes ett nytt avsnitt på kanal 4. Då satt jag bänkad i soffan med lillasyster, mamma och pappa. Ingen förutom jag var tyst och jag hyssjade hela tiden. Då retades alltid min pappa och sa: – Såhär gör du också mot mig när jag kollar på andra program. För då pratar du hela tiden men nu måste vi plötsligt vara tysta. Därför missade jag en hel del repliker som jag idag kan ta igen. Alltså på den tiden fanns det varken smartphones eller surfplattor så då tvingades man se på tv med hela familjen. Något som samtidigt var mysigt men ibland vill man se på något utan att bli störd.

Känner ni igen serien?

 

//PUSS

7 comments / Add your comment below

  1. Jag minns inte att det var incesttema på Skilda världar, huu!! Men jag var lite för ung. Mamma och min storasyster såg Skilda världar ihop och Rederiet. Jag kommer ihåg att jag såg Vänner och Fiender och Vita lögner. MMMMM, älskade Per Morberg som Roger Rönn.

  2. Under min tonårstid så spelade jag i en musikal, och under dansträningen så kom “Daniel” in och gästundervisade oss… du kan tänka dig hur alla flickor dååånade 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan