Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Skateboards för tjejer

Antalet tjejer som skejtar ökar

När jag var liten fanns det skejtare. De var ofta de lite tuffa killarna i skolan och de var alltid ute på rasten med sina skateboards. Då kände jag inte till någon tjej som skejtade, men jag önskar att det hade gjort det. Idag är atmosfären helt annorlunda och det finns till och med särskilda skateboards för tjejer.

 

 

Numera ser jag fler tjejer som skejtar när jag går förbi skateparkerna där jag bor. Både tjejer och killar skejtar, åker kickbike eller cyklar. Jag tycker det är viktig att aktiviteter bjuder in både tjejer och killar till att prova på och aktivera sig tillsammans.

 

Det ökade skateintresset är en positiv utveckling

Det är ett enkelt sätt för tjejer och killar att umgås med varandra och jag tycker det är extra bra när tjejer börjar med aktiviteter som killar tidigare bara gjort. Vi vill ju bort från att killar gillar bilar och att tjejer gillar dockor. Mer tjejer till skateparken!

 

Det är viktigt att barn rör på sig, oavsett om de bara är ute och leker eller tränar på något sätt. Att skejta är en perfekt aktivitet och det är inte tidsbundet som en idrott. Nu är det inte längre bara tuffa killar som kan skejta, utan tjejer skejtar också. Heja!

 

Glöm inte skydden

Dock har jag en sista viktig poäng i detta. Om dina barn vill skejta – oavsett om de är killar eller tjejer – glöm inte hjälmen. Vi borde uppmuntra våra barn till lek och aktivitet, men också se till att de tänker på sin egen säkerhet och är försiktiga.

 

Att skejta är en risk eftersom barnen skejtar på betong eller asfalt och olycksrisken är hög då skateboarding trots allt räknas som en extremsport. Jag skulle iallafall inte låta mina barn skejta utan skydd, och det borde inte du heller!

 

//PUSS

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan