Personlig, Vardag

Så himla pinsamt

Alltså vet ni vad som nyss hände?

Alltså så himla pinsamt att jag dör! För några dagar sedan så slutade en högtalare till tv:n att fungera. Jag har sedan flera år sedan en Soundboard från Samsung som alltid har fungerat till min Smart-tv utan några problem. Men nu fungerar den inte jag avskyr att bara ha tv-ljud för det ger ingen känsla. 

 

 

Här är det den ena som står framför tv:n och den fungerar som den ska. Men det är inte den som gör själva ljudet utan den högtalaren ser ni på bilder här under. “Dessa två hör ihop ifall ni undrar”.

 

 

Som ni ser så lyser det blått vid Wi-Fi knappen. Nu när jag tog bilden så ser man inte att det “blinkar blått” både på den och avstängningsknappen. Annars ska knappen lysa rött när den är avstängd.

Därför vill jag lösa detta problem och kommer inte ihåg hur jag installerade det här för flera år sedan. Men nu till det pinsamma som nyss hände!

 

 

Eftersom högtalaren inte har kontakt med Wi-Fi så bestämde jag mig för att experimentera! Jag testade bland annat att försöka par-koppla enheterna tillsammans via bluetooth utan kunskap från grunden.

Fick flera alternativ och bestämde mig för att testa på en av dom. Slog på anslutningen som då fick kontakt med min mobil. För att testa på ljudet så valde jag första bästa, som var från en podcast med Flashback forever. Alltså mitt i en diskussion från deras åsikter om en flashback tråd.

I början tyckte jag att ljudet lät väldigt långt bort så jag höjde på volymen. ” Väldigt rejält “. Tills jag fattade att ljudet kom inte ifrån min högtalare utan från en granne.

Hjälp!

Jag stängde genast av den, loggade ut från anslutningen och bluetooth. Hittills har ingen knackat på hos mig och jag kan inte veta vilken granne det är.

Eftersom lägenheterna ligger ihop från alla håll så det kan vara vem som helst. Jag kan liksom inte knacka på alla dörrar i min trappuppgång och sedan skrika utanför att – Det var jag som gjorde det! Tänk vad creepy det hade varit. “Våra chip-nyklar fungerar bara i våra enskilda trapphus”. Men samtidigt hade det passat perfekt nu när det är okring halloween. Första tanken var ändå om grannarna blev rädda? Tänk er själva om eran högtalare plötsligt slogs på och med några röster som pratar om något främmande ämne. Ljudet höjs till max och sedan bara avslutas från ingenstans. Ja jag får se om någon flyttar ut inom den närmaste tiden.

Jag tyckte iallafall att det här var så himla pinsamt och därför behövde jag skriva av mig om denna händelse.

 

//PUSS