Personlig, Psykisk ohälsa

Mina bästa tips för att överleva höstmörkret

  Idag blir det en dagens bloggutmaning som finns hos Sara Madeleine.

 

Det här med mörka tider!

Under mörka tider blir många deprimerande och jag tillhör en av dom. Men självklart går det att lindra situationen på något sätt och iallafall om man gör det bästa av situationen. Det är något som jag ska dela med mig av i detta inlägg. Alltså alla mina personliga tips för att överleva höstmörkret.


D-vitaminer

– D-vitaminer är ett viktigt ämne som vi behöver året runt. Under mörka tider får vi alldeles för lite av det och då är det viktigt att få i sig det på ett annat sätt. Som exempel extra kosttillskott med d-vitaminer.
Många gör misstaget med att börja när man är som tröttast och det har jag erfarenhet av. Det bästa är att börja redan i slutet av augusti eftersom det tar några månader innan vitaminet ger effekt. Mina första symtom vid d-vitaminbrist är en otrolig trötthet, orkeslöshet, depression och kan sova hur mycket som helst. Tröttheten släpper aldrig. Känner du igen dessa symtom är det förmodligen brist på d-vitaminer. Det finns även d-vitaminer i fet fisk, mjölk och ägg.

 

Mysbelysning

– Plocka fram alla dina ljuslyktor och tänd upp en massa levande ljus. Det finns även många fejk ljus att få tag på ifall du vill vara försiktig med elden. Mysbelysning är mysigt för själen och ger även en lugnare känsla. Även det får dig genast på positivare banor. 

 

 

Träning

– Träning är väldigt viktigt både för själen och kroppen. Eftersom fysisk träning producerar lyckoendorfiner som lindrar depressioner. Gillar du inte att träna så räcker det med långa raska promenader. Minst en gång om dagen. Ta med dig ett sällskap eller fler. Annars får du lyssna på peppande musik via hörlurar som gör dig glad.

Andra exempel för höstmyset:

Läs en spännande bok, kolla på film eller serier, lägg en ansiktsmask och ta hand om dig själv, leta upp nya recept på både matlagning och bakning. Om du har möjlighet så gå ut när solen tittar fram.

Det var mina tips om hur du ska överleva höstmörkret.

 

//PUSS