Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Inför Eurovision Song Contest 2021

Ikväll är det Eurovision Song Contest!

Då smäller det! Har mestadels lyssnat på låtarna via Spotify då jag hittade mina favoriter. Några av låtarna har jag redan spelat sönder och vissa börjar jag gilla mer och mer. Har endast kollat på semifinal 1 i efterhand men ska kolla på semifinal 2 under eftermiddagen. För även låtar som åker ut kan vara bra. Jag personligen har en väldigt bred musiksmak med ser ESC som något speciellt. För det handlar om ett bra framträdande på scenen, en bra röst och framförallt en bra låt.

 

 

Men vad är egentligen en bra låt?

Vissa lyssnar bara på texterna och andra på själva melodien.

Från gammal historia började musiken av ljud och toner med hjälp av särskilda instrument eller den mänskliga rösten. Texter till musiken kom mycket senare under modernare tider. Kanske är det därför jag där eftersom jag lyssnar mer på melodin, rytm och rösten. Däremot lyssnar jag lika noga inte på själva texterna i låtarna. Därför gillar jag även låtar med främmande språk. För då känner jag känslor av själva melodin och rösten. 

Men nu kommer vi till mina favoriter från året Eurovision Song Contest.

 

Mina favoriter är:

Sverige med Tusse – Voices

Malta med Destiny – Je me casse

Cypern med Elena Tsagrinou – El Diablo 

Litauen med The Roop – Discoteque 

Azerbadjan med Efendi – Mata Hari

San Marino med Senhit feat. Flo Rida – Adrenalina

Ukraina med Go_A  – Shum

Albanien med Anxhela Peristeri – Karma

Norge med Tix – Fallen Angel

 

Här är startordningen inför kvällens final:

 

Måste erkänna en sak!

Efter att jag såg bidragen live i efterhand så gillade jag vissa låtar ännu mera. Från att lyssna via Spotify till att se artisterna på scenen gjorde låten till det bättre eller till det sämre. Ett exempel är Rysslands bidrag som var från början ett av dom sämsta i mina öron. Men framträdet fick mig att tänka om. Norges låt var inte heller den bästa men förutom att det är vårt grannland så är han otroligt stark. Han valde artistnamnet Tix för att han blev mobbad i skolan för hans diagnos tourettes syndrom. Därför uppträder han alltid med solglasögon för att dölja sina blinkningar med ögonen. Men under hans framträdande i sitt bidrag tar han av sig solglasögonen en liten stund för att stå för den han är. Riktigt starkt av honom!

Angående Tusses bidrag! Hörde att en av kamerorna på scenen gick sönder under framträdandet i tisdags som då förstörde en hel del för Tusse. Därför ser jag ännu mera fram emot kvällens final då förhoppningsvis alla kameror fungerar till hundra procent. Då kommer våra Tusse att leverera ännu bättre.

Heja Tusse och önskar både honom och alla andra finalister stort lycka till!

 

//PUSS

 

//PUSS

15 comments / Add your comment below

 1. Jag har inte hört en enda låt tror jag, om jag inte råkat på bilradion. Jo Tusse såklart, men förutom det blir det en överraskning för mig 🙂

 2. Åh, hade helt glömt bort att det är eurovision idag <3 Jag gillar verkligen Tusses bidrag så jag hoppas det går bra för honom.

 3. Har faktiskt inte hört någon annan låt än Sveriges. Läste att Italien var en av favoriterna. Hoppas det går bra för Tusse men är osäker. Kram <3

 4. Jag tycker att JÄTTEMÅNGA var JÄTTEDUKTIGA! Och det är ovanligt för mig, brukar kunna tycka att mycket är för konstigt eller tråkigt eller dåligt, men nu hade jag svårt att välja topp tre för att jag ville ha topp 15 istället XD

  Jag hejade på 1. Litauen. 2. Finland och 3. Belgien.
  Erik hejade på Italien, så han blev glad 🙂

 5. ja men gud vilken skit norge va bra tycker ja men lite synd om tusse
  hoppas du haft en fin helg o fin vecka önskar jag dej kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan