Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Ånnabosjön

En ny badplats

I tisdags bestämde vi oss för att besöka en ny badplats som ligger i Ånnaboda. Vi packade ner fika och allt som behövdes inför utflykten. Bussresan dit tog tog 40 minuter och det var nära att gå till stranden från busstationen. 

 

 

Det var jättemycket folk där och därför blev det svårt att fotografera området. Men har blurrat människorna som blev mest synliga på fotot. 

 

 

Om badplatsen

Ånnabosjön är en liten sjö som ligger några mil utanför centrala Örebro. Ett väldigt populärt ställe som har bryggor, sandstrand, toaletter och rastplats. I närheten finns det en campingplats som även har servering. 

 

 

Självklart fick jag och sonen besök av söta änder som alltid. Dom dras alltid till oss när vi är i närheten. När jag låg i solen så nafsade en and på min stortå men det gjorde inte ont. Utan jag blev bara lite skrämd av den plötsliga känslan. 

 

 

Bästa av situationen

Efter några timmars badande kollade jag upp hur bussarna gick hemåt. Då upptäckte jag att det inte gick några bussar alls. Utan närmaste busshållplats låg 4 kilometer ifrån badplatsen. Så då var det bara att promenera och det var tur att den dagen var inte alltför varm som idag. Vi gick längst en bilväg med varsin ryggsäck. Då vi såg ut som två vandrare. Fick Nordmans låt i huvudet med  “vandraren” och satte på den via spotify i högtalaren. Promenaden blev då genast roligare och miljön runt omkring var vacker att se på. Det gäller att göra det bästa av situationen. 

 

 

När vi väl var framme vid busstationen fick vi syn på ett matställe precis bredvid. Våra planer var att handla på hemvägen men vi var alldeles för hungriga. Då gick vi in till matstället och det blev en kebabtallrik till sonen och en kebabsallad till mig. När vi hade ätit upp så hann vi precis med bussen hemåt.

Mätta och trötta som vi då var, så däckade vi i soffan när vi kom hem strax efter klockan 19. Eller vi sov inte utan det blev endast tv tittande resten av kvällen.

Det var vårt äventyr från den dagen och igår blev det andra äventyr. Men det ska jag skriva om i ett annat inlägg.

 

//PUSS

12 comments / Add your comment below

  1. Ett äventyr en härlig sommardag! Vilken tur att ni fann ett matställe vid busshållplatsen så att ni kunde ta er direkt hem till soffan därefter.
    Kram

  2. Vilken härlig dag ni tillsammans förutom nafsande änder i tån😂tur det inte var allt för varmt för 4 km är långt att gå i värmen och vilken bra avslutning med mat och en buss 🚌 kram

  3. Det är väldigt fint av dig att respektera människors integritet och vara försiktig med att fotografera. Jag tänker också på alla de kvinnor med skyddad identitet pga av kanske hot och våld. Det är lite ovanligt med en sådan hänsynsfullhet som du visar. Du är en pärla❤️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan