Inredning

Årets Blossa 2016

 
 
Årets blossa som kommer finnas i Systembolagets beställningssortiment från 1 oktober har ni säkert inte missat. Precis som förra året funderar jag på att köpa en för själva flaskans skull för jag tycker att den är så himla fin. Årets glöggflaska går i gröna nyanser och ska påminna om skuggspelet i ett skogslandskap. Bakom designen står konstnären Petra Börner och Scandinavian Design Group.
 
 Herregud tänk att det redan är ett år sedan jag bloggade om förra årets blossa!
 
 
 
Tidigare har Blossa hämtat inspiration till sina glöggsmaker från ställen så som England, El Salvador och Japan, men i år har de inte tagit sig så långt, utan upp till de norrländska skogarna.
 
Annars tycker jag faktiskt att beskrivningen om smaken låter spännande. Årets glöggsmak är kråkbär, ett litet blått bär som framförallt växer i de norrländska skogarna. Bäret påminner om blåbär och sägs ha en läkande effekt då det innehåller massor av antocyanider.
Förutom kråkbär är smakerna karamelliserad björksav med en förnimmelse av rök kombinerat med klassiska svenska glöggsmaker.
 
Jag ser fram emot att smaka på årets Blossa i år men om jag inte gillar smaken så har jag i alla fall en snygg flaska som inredningsdetalj.
 
 
//PUSS