Personlig

Sluta att trampa på någon som redan ligger

 
 
I onsdags förra veckan när jag var på stresshanteringskursen pratade vi om det här med att sätta gränser. Då slog det en tanke att de som inte har varit utbrända förstår inte hur det känns och tror att allt är så himla lätt. Därför har jag jättesvårt att säga nej och speciellt när jag blir ifrågasatt och får ett varför? Hur man än förklarar situationen så hittar den andra personen lösningar som en icke utbränd person kan hantera. Då slutar det med att jag inte orkar förklara längre för det tar så mycket av min energi och då får den andra personen sin vilja igenom.
 
Allt går som en ond cirkel och jag mår bara sämre och sämre. Omgivningen runt omkring tjatar om att jag ska säga ifrån och får det att låta så himla lätt. Varför ska jag bli nertrampad hela tiden? Är det meningen att personen vill att jag ska må så dåligt att jag inte kan ta hand om mig själv längre? Jag har varit i den situationen för snart 7 år sedan och där vill jag inte hamna igen men det känns väldigt nära. Tyvärr kan jag inte skriva om hur illa det var på den tiden för det var otroligt hemska saker som många inte vet om. Om jag hamnar där igen vet jag inte hur illa det kan gå den här gången. 
 
Bara för att jag skriver positiva och peppande saker på bloggen betyder det inte att jag mår bra just då! Utan det handlar om att jag vill må bra och att peppa andra. Det är ett sätt för mig att bearbeta min hjärna och från kursen har jag fått lära mig om hur mycket hjärnan styr livet omedvetet. För att börja någonstans måste jag börja med hjärnan för jag vill vara en glad och positiv mamma, jag vill orka hjälpa ungarna med läxorna, jag vill inte sova bort varannan helg när barnen inte är hos mig, jag vill orka vara social och att bli lycklig. 
 
 
 
 
Nu låter jag väldigt gnällig men jag är bara så himla trött på att må dåligt och känna konstant oro. Jag har mått otroligt dåligt i själen på senaste tiden och igår var jag nära att gråta flera gånger på jobbet.
Det var skönt att få skriva av mig om vad jag egentligen känner och nu ska jag peppa mig själv med positiva inlägg här framöver.
 
Jag vill också tacka er så mycket för alla era fina kommentarer som gör min dag och ni är så underbara!
 
 
//PUSS