Personlig

Jag har gjort en abort

 
Jag skulle fylla 20 år, pluggade komvux till undersköterska  och hade planer att flytta hemifrån så fort jag skulle få fast jobb efter utbildningen. Nu tror ni kanske att jag inte skyddade mig men det gjorde jag. Det var en nära killkompis till mig och en kväll så hände det och kondomen sprack.
Enligt ägglossningskalendern var jag i en säker period och eftersom jag har risk för blodproppar så ville jag inte ta “dagen efter piller” i onödan.
Men jag hade så himla fel för det finns inga säkra perioder som är 100%.
Jag minns att jag blev sjukt trött då jag kunde sova hur länge som helst utan att känna mig utvilad. Om magen var tom mådde jag illa och spydde. Allt smakade torrt och det enda som jag kunde äta var filmjölk och knäckebröd minns jag.
Genom ungdomsmottagningen gjorde jag ett graviditetstest som visade sig att jag var gravid. Ja som jag skrev om mina planer samt att killen inte var min pojkvän beslutade jag mig för att göra en abort.
 
Det fick bli en kirurgisk abort eftersom jag var i vecka 9 när jag fick beskedet. Känslorna efteråt var blandat eftersom jag absolut inte var redo att bli mamma.
Visst kan jag fundera än idag om hur mitt liv hade sett ut om jag hade behållt barnet? Men jag tog nog bra beslut eftersom jag ville plugga klart, få fast jobb och flytta hemifrån samtidigt som jag fick festa loss och leva livet. Bara ett år senare hade jag uppfyllt mina mål då jag var 21 år när jag hade fast jobb och egen lägenhet. 3 år senare träffade jag barnens far och efter ytterligare 1 år efter det var jag mer än redo att bli mamma
 
 
 
 
Om ni har några frågor får ni jätte gärna fråga på!
 
 
//PUSS