Personlig

16 fördelar med att leva utan en partner

 
Nu har jag bott ensam i ett år och innan dess levde jag ett samboliv med samma karl i 11 år.
 
Därför har jag skrivit 16 punkter om det bästa med att leva utan en partner för jag har kommit på en hel del fördelar på senaste tiden.
 
Visst är det underbart att leva med en partner då man aldrig är ensam. Att sova sked tillsammans varje natt, äta middag tillsammans, göra saker tillsammans. Ja ni som har erfarenhet av samboliv förstår vad jag menar.
 
 
 
 
Men nu över till alla fördelar med att leva ensam!
 
 
?  Jag kan titta på en romantisk drama en fredagkväll utan att ha någon som suckar bredvid mig.
 
?  Jag kan laga den maten som jag är sugen på. Att göra maten sådär extra stark utan att ha någon som sitter knallröd i ansiktet framför en.
 
?  Jag kan sova i hela sängen och det bästa är att jag ha alla kuddar samt täcket för mig själv utan att få en utskällning dagen efter. 
 
?  Jag behöver inte vara rädd ifall jag glömmer att stänga dörren till toaletten när jag ska bajsa för det är ändå ingen annan där. 
 
?  Jag kan sitta framför datorn en hel kväll utan att behöva höra att jag är besatt av datorn. 
 
?  Jag kan inreda hemmet hur jag vill efter min egna personliga smak. Just nu är det mycket ljusrosa och mässing som gäller för mig haha.
 
 När jag kommer hem behöver jag inte vara orolig över att mötas av ett bombnedslag som jag måste ta reda på.
 
 Toaletten och duschen är alltid lediga. Det bästa är att jag kan duscha hur länge jag vill utan att någon bankar på dörren.
 
?  Om något försvinner har jag bara mig själv att skylla på. Jag är expert på att städa bort saker och då har jag ingen annan som behöver skälla på mig. 
 
 ?  Att den fina byrån i hallen har fått nya inredningsdetaljer som gamla kvitton, nycklar, tuggummi och lite annat som inte hör dit. Sådant behöver jag inte se längre!
 
?  Jag slipper hitta smutiga strumpor under sängen och tröjor som hänger över stolarna i köket som om det vore klädhängare. 
 
?  Jag kan proppa hela badrumsskåpet med bara mina skönhetsprodukter och jag får plats med allt också. 
 
?  Jag kan spela precis vilken musik jag vill utan att ha någon som klagar och vill byta låtar. 
 
?  Jag behöver inte vara orolig över att mitt favoritgodis är slut. Om inte jag själv har ätit upp det förstås. 
  
?  Jag kan ligga i soffan med en ansiktsmask och koppla av utan att vara rädd för att någon tar en smygbild på mig och lägger upp den på Facebook. 
  
?  Det bästa är att jag får ha TV-dosan för mig själv och kan alltid kolla på just mina favoritprogram alla dagar i veckan. 
 
 
Det är lite ironi i det hela och punkterna har inget med mitt ex att göra. 
 
 
//PUSS