Personlig

Att vara gammalmodig

Jag minns när jag var liten så tyckte jag alltid att mina föräldrar var så himla gammalmodiga och att jag var avis på andra som hade föräldrar som var mer ungdomliga till personligheten.
 Min mamma är inte alls gammalmodig utan det var bara något som jag tyckte när jag var liten haha.
 
Det som jag ska komma fram till är att tiden förändras hela tiden mellan generationerna!
När mina föräldrar var barn hade de klumpig tv med endast svart/vit bild och telefonen hade en nummerskiva samt en sladdkontakt som var så kort att man fick sitta kvar på samma plats när man pratade i telefon. 
 
När den trådlösa telefonen kom till vägrade mina föräldrar att skaffa en sådan och jag tyckte att de var så tråkiga och gammalmodiga. Vi hade inte heller någon dator eller internet men mina föräldrar skaffade sig en dator typ 10 år senare än alla andra. Jag minns också min mammas första mobiltelefon som var stor som en tegelsten och den fick jag låna ibland men det dröjde länge innan jag fick min första egna mobiltelefon. Det var en Nokia 5110 minns jag och det var så coolt att jag kunde spela Snake haha!
 
Nu tänker jag på hur mina barn är uppväxta då de är vana vid både platt-TV, smartphone, surfplatta, trådlös internet och mycket mer. Det är helt sjukt hur tekniken utvecklas och det tillverkas bara mer och mer prylar som egentligen är onödiga.
 
Det jag ville komma fram till är att jag är gammalmodig för mina barn eftersom jag lever in från min uppväxt. Att vara ute och leka istället för att sitta inne vid datorn, spela sällskapsspel istället för att spela på telefonen, att baka tillsammans istället för att surfa runt på surfplattan.
Nu menar jag inte att jag förbjuder mina barn att använda internet via smartphone//surfplatta men jag är glad över att de klarar sig utan sådant då vi kan göra andra saker istället.
 
 
 
//PUSS