Allmänt

Nyttig maträtt som innehåller lite kolhydrater

 
För dig som vill dra ner på kolhydrater då kommer jag med ett tips här.
 
 Jag personligen älskar annars kolhydrater som pasta, bröd och ris men i lördags hade jag en utmaning med att tillaga en maträtt som innehåller så lite kolhydrater som möjligt.
 
 
 
Det blev en linsgryta med blomkålsris.
 
 
Ingredienser:
 
• 3 stycken paprikor
• 1 purjolök
• 2 stycken gula lökar 
• 3 klyftor vitlök 
• 2 paket gröna och röda linser
• 1 burk med blandade bönor
• 1 burk krossade tomater
• 2 dl vatten
• 1 dl mjölk eller kokosmjölk 
• Salt, peppar, chilipulver och grönsaksbuljong 
• Sambai Oelek
 
 
 
Blomkålsris:
 
Gjorde jag genom att riva blomkålen (både buketten och stammen) grovt med rivjärn. Koka sedan upp lättsaltat vatten och lägg i blomkålen att koka omkring tio sekunder. Häll av i durkslag och servera. Enklare än så kan det inte bli.
 
 Förutom att maträtten blev snål på kolhydrater blev det även vegetariskt. Om jag ska vara ärlig så gillade jag maten mycket mer än vad jag hade förväntat mig och självklart kommer jag att göra om det här igen i framtiden.
 
 
//PUSS