Personlig, Recept, Vardag

Tacogratäng av överbliven tacos

Dagarna går så fort att jag inte hänger med.

Idag är det fredag och då äter många tacos till middag. Men jag äter tacos när jag väl är sugen på det oavsett dag. Något som jag och sonen gjorde i måndags och då blev det taco-fest i vardagsrummet. 

 

 

Jag gjorde en stor sats som skulle kunna räcka till en hel armé. För jag tänkte att vi skulle äta det i några dagar. 

 

 

Men sonen tröttnade på tacos och där stod jag med en lång näsa. Men då fick jag en idé! Jag gör en Tacogratäng av resterna som sedan får frysas in till matlådor. Det enda jag behövde köpa hem var creme fraiche.

 

 

Såhär lagade jag min tacogratäng

1. 5 dl creme fraiche blandades ihop med 2 och 1/2 burk tacosås. 2. Stekte upp löken som sedan blandades ihop med köttfärsen och den överblivna majsen. 3. Hällde allt i ugnsformen som jag sedan rörde om för att få allt jämt. 4. Avslutade med att lägga över körsbärstomater och tacochips ovanpå. “Hoppade över riven ost för det tycker jag är äckligt”. 5. Gräddade i 200 grader i 15 minuter. 

 

 

Just nu sitter jag på balkongen och funderar på att gå ut till skogen? Det regnade en massa alldeles nyss men nu ser det skapligt ut. Hade nästan en liter blåbär hemma men nu är alla uppätna. Därför är jag sugen på att plocka hem mera för det är så himla gott. Det lutar åt att jag sticker ut och men ska först stoppa i mig något i magen. Sedan är jag påväg mot skogen.

Önskar er alla en härlig helg och vi ses senare mina finaste!

 

//PUSS