Nu har det hänt grejer

En väldigt bra grej!

I måndagens blogginlägg skrev jag bland annat att jag skulle iväg på en lägenhetsvisning. Hoppades på att det var femte gången gillt. Det sjuka är att jag hade så himla rätt! Redan dagen efter tidigt på morgonen kom det ett mejl om att jag var på första plats. Trodde först inte att det var sant! Annars tar det flera dagar eller veckor innan beskedet kommer. Jag var på plats fem och det var väldigt många på visningen. Trodde verkligen att det var kört för min del, men personerna som låg på plats 1-4 var förmodligen inte där på visningen. Jag som var på plats fem och fick första erbjudandet och vilken tur jag hade. Allt blev klart på samma dag med signering av kontraktet och allt. Härligt att allt gick så fort.

 

 

För- och nackdelar

Tyvärr är lägenheten 10 kvm mindre än den som jag bor i nu. Inte heller direkt super fräsch men jag kan säkert ordna vissa saker. Köket är pyttelitet men det kan leva med. Tycker ändå att lägenheten känns mysig på något sätt och gillar speciellt området. Kommer att ha tjugo minuters gångavstånd till jobbet, det finns en skog precis i närheten där det växer både kantareller och blåbär. Inte heller långt till stan och det finns flera matbutiker i närheten. Området ger en lugn känsla och det känns tryggt att bo där. 

 

När ska jag flytta in?

Enligt kontraktet är inflyttnings-datumet 1/9 och jag måste flytta ut från min nuvarande 1/8. Men tjejen som bor där vill flytta ut redan 1/7 och vi kom överens om 1/8. Hur bra är inte det? Jag som var så orolig över dubbla hyror och nu slipper jag det problemet.

 

 

Nu har jag bara två problem kvar.

Det är själva flyttstädningen och hela flytten! Kommer förmodligen att få sköta allt på egen hand och det kommer att ta tid med allt som ska packas. Behöver även rensa en hel del eftersom det har samlats på en massa skit under åren. Ska kolla runt efter firmor både inom flytt och städ. Kommer som sagt att packa och packa upp allt själv men resten blir nog för jobbigt. Ska fundera på hur jag ska lösa allt och hoppas framförallt att det inte blir för dyrt.

Ja nu har ni fått lite mer uppdatering av min flyttresa och återkommer med mera information en annan dag.

 

//PUSS

22 comments / Add your comment below

 1. När jag flyttade gjorde jag allt själv, det var tufft. Men Erik var väldigt sjuk då. Jag hade dubbel hyra så flyttstädningen gjorde jag under flera dagar tack och lov. Hade aldrig hunnit på ett flyttdatum.

 2. Grattis vad roligt! Så glad jag blir för din skull 😀 Har man väl fått in en fot så kanske man kan göra ett lägenhetsbyte längre fram? Kram

 3. men gratis va skoj . det är alltså grymt massa att rensa städa plocka
  i helgen är det 4 år sen vi gjorde det men känns som ett. vi va själva och så bra tim är stor o bar lite med en kompis
  GRATTIS igen kul

 4. Så himla roligt och ett stort Grattis vännen. Du löser det där med städning men kan du inte bjuda in arbetsvänner eller vänner att hjälpa dig med flyttningen. Lycka till med all planering ❤
  Kram

 5. Det var ju jätte braaaa, super STORT GRATTIS!!! Du kommer säkert fixa med att piffa till så det känns härligt å fint hos dig =)… med många små knep i olika slag så kommer man långt!! Take care out there, kramen damen<3

 6. Stort GRATTIS fr mig, läste inlägget nu via din hänvisning, grattis, grattis, 👍🙏💐.. Förstår din känsla, var precis i samma situation för nästan precis 1 år sedan, lite drygt m min flytt, en skillnad bara var att jag stod som 1:a i kön på både tvåor och treor i nybyggnation så valfriheten där kändes riktigt grymt när jag ändå hade beslutat mig för att flytta. Husen var färdig byggda och “besiktade” typ i april och jag flyttade in ngn v, efter lite samtal m ansvarig, före det “officiella” inflyttnings datumet. Hade också tittat på, likt dig och valt tre st tänkbara omr som kändes rätt, vilka jag nu bor i ett. Mitt dilemma var mer vilken stl jag skulle välja och såhär i efterhand valde jag rätt, fattade rätt beslut där och då mao, 😉..

  Hade jag bott närmare dig så hade jag erbj mig att ge en stöttande hand i både din flyttstäd och i själva flytten. Ingenting som sker av sig självt, bara så där ju.. Stort GRATTIS igen och lycka till m allt, bra att du känner dig nöjd och inte ambivalent längre.. ☀ – kramar i massor, 😊🙏🤗..

 7. Stort grattis till nya lägenheten. Verkligen skönt att slippa dubbla hyror. Örebro är ju så himla vacker stad så där kommer ni trivas.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan