Allmänt

Hur man skapar ett estetiskt hemmakontor/spelrum

 Hur man skapar ett estetiskt hemmakontor/spelrum

Har du plats över i lägenheten eller villan? Vill du ha ett rum där du kan ta det lugnt, samtidigt som du även kan använda platsen för att kunna jobba ostört? Då kan ett hemmakontor eller spelrum vara rätt lösning.

Här kan du luta dig tillbaka och spela de spel du föredrar, oavsett om det handlar om TV-spel eller iGaming. Om du är intresserad av slots som Razor Shark, Starburst eller andra typer av casinospel, behövs nödvändigtvis ingen avancerad utrustning. I sådana fall räcker det med en laptop, surfplatta eller smart mobiltelefon. Men om du å andra sidan vill spela moderna TV- eller datorspel, kommer det att krävas en hel del modern utrustning.

Men det finns även många andra saker som du behöver tänka på. Häng med!

 

 

5 tips för hur du skapar ett estetiskt hemmakontor/spelrum

Nedan är våra fem bästa tips:

Välj rätt färger

Att välja rätt färger kan göra enorm skillnad i ett rum. I ett kontor eller spelrum vill du förmodligen ha något som gör att du kan fokusera, samtidigt som det är mysigt och inbjudande att vistas i rummet.

En ljus färg kan göra att det känns för sterilt eller tråkigt, medan en för mörk färg kan göra att du blir trött när du använder rummet för att jobba. Därmed rekommenderar vi något mittemellan, möjligtvis någon roligare färg. En blå, grön eller röd nyans kanske?

Ta hem några olika färgprover för att se vad som kan passa för dig.

Välj rätt belysning

Att använda rätt belysning kan göra enorm skillnad i ett rum. Rätt belysning gör att du slipper få ont i ögonen, samtidigt som rummet inte blir för sterilt eller tråkigt att vistas i. När det gäller blandningen kontor/spelrum finns det dock en del att tänka på. Du vill inte ha en för tråkig belysning, men heller inte för lekfull.

Därmed kan det vara en bra idé att välja en belysning som är kapabel till variation, antingen via dimmer eller olika färger. Att ha tillgång till flera olika lampor eller belysningar kan även vara ett hett alternativ.

 

 

Stunning billiards room with Western mountain lodge style design elements.View more of my home related images:

 

Placera möblerna på rätt plats

Vilken typ av möbler har du tänkt att ha i ditt kontor/spelrum? Kommer du att ha ett skrivbord, eller är det endast en soffa, stol eller fåtölj som får plats? Detta är saker som måste beaktas.

Du måste även klura lite på vart möblerna ska stå. En felplacerad soffa eller skrivbord kan förstöra ett helt rum, medan rätt placering skapar rätt stämning, ger rummet ett bra flow, samtidigt som du får en bra uppsikt över spelskärmen.

Snåla inte

Det kan kännas lockande att snåla på delar av eller hela inredningen. I vissa fall går det att lyckas med detta förhållningssätt, men i många fall kommer du bli besviken. Vanligtvis slutar det även med att du får göra om, vilket gör att det blir en väldigt dålig affär, både vad gäller pengar och tid.

Därmed rekommenderar vi att du faktiskt köper det du vill ha. Det måste dock självklart finnas en budget för det. Köp inte saker som du inte har råd med. I sådana fall är det bättre att du väntar lite med rummet och sparar ihop pengar.

Tänk på ergonomin

Ergonomin är den viktigaste punkten av dem alla. Om du inte tänker på ergonomin är risken hög för att du skadar dig eller att utrustningen är obekväm, något som kommer avskräcka dig från att använda rummet.

 

//PUSS