Inspiration, Personlig, Samarbeten

Drömmen om egna odlingar

– I samarbete med impec.se –

Något som jag skulle vilja börja göra är att börja odla.

Hade jag haft en trädgård så vore det rena drömmen att plantera massor av blommor och ha många odlingar. Men nu har jag ingen trädgård men har däremot en balkong. Där kan jag självklart ha några odlingar till våren och funderar på om vad jag då ska odla. Skulle vilja ha egen sallad, tomater, paprika, gurka och några kryddor på det. Något som jag bland annat har hittat hos Impec Fröhandel som är ett familjeföretag med kvalitetsprodukter. 

 

 

Tänk att man då kan plocka det man vill ha till dagens maträtt eller varför inte en enkel omelett. Har en kompis som har några odlingar inomhus. Hon plockade ihop några paprikor som hackades och stektes ihop med omeletten. Sedan kryddade hon med några av kryddorna som fanns bland odlingarna. Det blev otroligt gott och exakt så vill jag också ha det.

 

 

För inomhusodlingar

Det finns även inomhusdrivbänkar med självbevattningsmoduler som används för odlingar inomhus. Hade jag haft mer plats i min lägenhet så skulle jag ha satsat på det. Tänk tanken att ha att ha flera plantor från frön samt odlingar av kryddor och sallad året runt. Då vill jag ha dill, basilika, koriander, rucola, mangold, spenat och andra bladgrönsaker.

 

 

Min uppväxt med egna odlingar

Jag är uppväxt i ett hus med en väldigt stor tomt. Mina föräldrar hade många odlingar på tomten och ett växthus. Som liten tyckte jag att det var så spännande när mamma planterade frön i jorden. Fick sedan följa odlingarnas resa och älskade att smaka på allt när det hade mognat. Mina favoriter var morötter, jordgubbar, rabarber och gräslök. Vi hade alltid alla tillbehören till en färsk sallad och är tacksam över att jag är uppväxt med det. Inga onödiga besprutningar som det förekommer i livsmedelsbutiker.

Har inte bestämt mig ännu om vilka frön jag ska satsa på men ska fundera lite till innan jag bestämmer mig. Vill börja med max fyra sorter för att känna på om det kommer funka bra för mig.

Har ni några odlingar?

 

//PUSS