Personlig, Tips

Det börjar med oss – Colleen Hoover

Förra sommaren registrerade jag en gratisperiod på Nextory och lyssnade på flera ljudböcker. Fastnade speciellt för författaren Colleen Hoover som skriver böcker inom kategorin romantik. Så därför vill jag förmedla direkt till er som älskar romantik att antingen läsa eller lyssna på dessa böcker som jag tipsar om.

Som sagt förra sommaren lyssnade jag på ljudboken “Det slutar med oss” och jag älskade den. Hade ingen aning om att det skulle bli en uppföljare och tydligen blev det av eftersom den första blev en succé.

 

För er som inte minns den första boken som jag tipsade om förra året så kommer det nu en repris:

 

Det slutar med oss

 

Den första boken heter: Det slutar med oss med författaren Colleen Hoover. Längden på ljudboken är 10 timmar och 42 minuter.

Boken handlar om Lily som efter en tuff uppväxt i Maine flyttar till Boston direkt efter college för att nå sina drömmar om att öppna en egen blomsteraffär. Men långt innan dess under sin ungdom träffade hon hemlöse Atlas som vände upp och ner på hennes liv. Självklart även hans liv. Lily började att skriva dagböcker varje dag om sina känslor och tankar som då det blev en del av hennes liv i vardagen. Det händer väldigt mycket saker tills hon i Boston träffar den super snygge neurokirurgen Ryle då båda blir förälskade i varandra. Men en dag dyker Atlas upp från hennes förflutna. Han som var hennes första stora kärlek. Mer än så vill jag inte avslöja mer om berättelsen.

 

Det man får vara beredd på är: Romantik, kvinnovåld, kärlek, framgång, barnuppväxt, spänning och många vackra stunder.

 

Jag kan verkligen rekommendera denna ljudbok som är både spännande och väldigt fin.

 

Boken ska bli en film

 

När jag googlade på titeln av den här boken så hittade jag information att det ska bli en film om den. Eftersom boken blev en succé och filmen ska släppas omkring slutet av detta år. Den filmen måste jag bara se trots att jag vet att böcker alltid är bättre än filmerna.

 

 

Jag hade ingen aning om att det blev en uppföljare av romanen i november förra året. För jag gick ur Nextstory tidigt på hösten när min provperiod var över. Uppföljaren heter “Det börjar med oss” och just nu lyssnar jag på den ljudboken.

 

 

Det börjar med oss

 

Längden på ljudboken är: 8 timmar och 44 minuter.

Uppföljaren handlar om denna saga kommer någonsin få ett lyckligt slut? Exakt som det slutar i första boken så kommer fortsättningen av berättelsen efter allt som har hänt. Jag kan inte skriva för mycket om uppföljaren för då avslöjar jag för mycket från första boken.

Men vad hände med läkaren Ryle som kom till i hennes liv och Atlas som är hennes stora kärlek från sitt förflutna? Jag rekommenderar att ni antingen läser eller lyssnar på den första boken/ljudboken och sedan fortsätter med uppföljaren “Det börjar med oss”. 

 

 

//PUSS