Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Den årliga jullistan

Ja nu var det dags igen för årets jul-lista!

Det är en tradition som jag har här på bloggen varje år när julen närmar sig. På grund av covid-19 situationen blir julen annorlunda för många. Men i år ska jag göra det bästa av situationen och ha en riktig mysig julafton. 

Här kommer svaren på frågorna från listan som jag brukar svara på:

 

1. Är det ett nöje att slå in julklapparna eller är det rena mardrömmen? Förr var jag inte duktig på att slå in julklappar och såg det mest som en stressig situation. Men nu lägger jag mer tid på det och tycker att det är roligt. Har då en utvalt helkväll med levande ljus, julmusik och glögg medan jag slår in julklapparna. Sedan är det alltid roligt att fotografera julklapparna innan dom ska öppnas. 

 

 

2. Adventsljusstake VS julstjärna? Jag föredrar julstjärnor och har två stycken i vardagsrummet och en i köket. Barnen valde att ha ljusslingor i sina fönster på deras rum. 

 

 

3. Vad dricker du helst till julmaten? Jag dricker allra helst julmust till julmaten. 

 

4. Har du en äkta gran eller kör du på plastgranen? I år köpte jag en plastgran i grön färg som är 150 cm hög. Den storleken blir lagom i mitt vardagsrum.

 

 

5. Drömjulklappen i år? Min drömjulklapp är att jag kommer få världens mysigaste julafton med mina barn.

6. Vad får absolut INTE hända på julafton? Att någon blir allvarlig sjuk eller går bort. 

 

 

7. Vad är din favorit på julbordet och vad hade du helst sluppit äta? Eftersom det är jag och barnen som bestämmer allt i år så väljer vi det som vi gillar mest. Julskinka, prinskorvar, hemgjorda köttbullar, potatis, gravad lax och lite sill. Jansons frestelse struntar vi i för ingen av oss gillar det.

8. Vilken/vilka doft/er påminner dig om julen? Glögg, kanel, nejlikor och saffran.

 

 

9. Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det? Oj vad svårt för tidigare hade jag valt vitt och silver. I år blandar jag det med guld och rött. 

 

10. Marabou- chokladhus VS pepparkakshus? Om jag skulle få äta upp den själv så skulle jag välja Marabou- chokladhus. Älskar ju choklad! Men pepparkakshus känns mer traditionellt. 

 

 

11. Hur ska du fira jul i år? I år ska jag fira julafton hemma hos mig tillsammans med mina barn. Det ska bli så himla mysigt!

 

12. Det bästa med julen är…? Det är såklart gemenskapen, all mys och allt gott som man äter under hela dagen.

 

//PUSS

16 comments / Add your comment below

  1. Så otroligt roligt att läsa din lista! Låter trevligt att fira jul med dina barn, låter helt magiskt 😀
    I år blir det inte att slå in julklappar för min del, då mina julklappar skickas direkt från företag på posten till mina nära och kära, men det är fint att bara få ge bort något 😀 ❤

    Svar; tusen tack för din fråga på min frågestund ❤

  2. Men vilken rolig lista du har gjort 🙂 jag gjorde någon liknande 😀 Läs den gärna!! Woow vilka bilder du har tagit – får värsta julstämningen här hemma

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan