Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Blogglista: Mat

Min relation till mat!

Jag älskar mat och är inte rädd för att testa på nya maträtter. Samma sak gäller mat från andra kulturer och tycker att svensk husmanskost kan vara tråkigt. Men ibland älskar jag det också. Därför hittade jag en rolig blogglista som handlar om just mat. Då kör vi!

 

Netti Starby - Sida 66 av 379 - En lifestyle blogg med inriktning mode, inredning och skönhet.

 

1. Mat är: För mig är mat otroligt viktigt för det är något som vi verkligen behöver varje dag. Är jag på en restaurang så väljer jag hellre en förrätt istället för en efterrätt till middagen.

2. Fick jag äta endast en rätt livet ut, skulle det vara: Mitt svar är sallad för då kan man variera mellan olika tillbehör. Eller räknas det då som en maträtt?

 

Kall mat - Netti Starby

 

3. Det här äter jag inte: Spontant för mig är leverpastej, kaviar och lutfisk.

4. Min favoritrestaurang: Just nu är det KFC och älskar deras Zinger Hot Combo Meal. 

 

Sonens födelsedag - Netti Starby

 

5. En stark matupplevelse: Det måste vara när jag för väldigt många år sedan åt middag med en persisk familj. Då var det allt möjligt i grytan som potatis, kyckling, deras kryddor och en massa annat som jag inte kände till. Tillbehören var både ris, hemgjord tunnbröd och olika kalla såser. Mums det var verkligen supergott.

6. Min relation till mat: Som jag nämnde tidigare så älskar jag mat och äter regelbundet varje dag. Frukost, lunch och middag.

7. På morgonen äter jag: På vardagarna äter jag frukost på jobbet. Då blir det två smörgåsar, kaffe och en frukt. På helgerna äter jag oftast havregrynsgröt.

 

En helg med besök - Netti Starby

 

8. Det här lagar jag oftast: Då tänker jag spontant på mina storkok till matlådor. En klassiker är min köttfärssås som jag varierar med olika tillbehör i. Oftast blir den stark för det gillar jag men på senaste tiden har jag fått dille på kebabgrytor. 

9. Det här tycker jag om dieter och matföreskrifter: Jag har aldrig följt någon diet och kommer aldrig att göra det. Men har inga fördomar för andra som gör det. Vi alla är individuella och påverkas på olika sätt av allt som vi stoppar i oss.

Hoppas att ni gillade denna lista?

 

//PUSS

15 comments / Add your comment below

  1. Så god hamburgaren såg ut, brödet var lite annorlunda. Rolig matlista. Jag lagar ofta storkok jag med. Superbra att få massa matlådor av maten 🙂 Kram

  2. Väljer också hellre en förrätt än efterrätt, men försöker ändra mig lite och även prova på dessert då och då.
    Är så intressant att prova mat från andra kulturer, framförallt alla olika kryddor som finns. Gör en del arabisk mat men även ostasiatiskt.
    Apropå mat så har jag handlat ingredienser till kebabgrytan du skrev om för ett tag sedan. Ser fram emot att testa den.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan