Att jobba raka veckor eller skift

 
Då är det dags för en ny vecka med nya utmaningar och helt ärligt så känns det otroligt segt. Men det är skönt att jag har ett jobb att åka till och har bra arbetstider.
 
 

Att jobba skift är inte min grej eftersom jag alltid har haft svårt för att jobba kvällar och sedan ett morgonpass dagen efter. Har svårt att varva ner och kan inte somna. Dagsrutiner funkar bäst för mig och vi alla är ju olika. En del gillar mer att jobba oregelbundet, en del föredrar nattpass och det är verkligen tur att vi alla funkar på olika sätt.
 
 
Jag personligen skulle aldrig heller vilja gå tillbaka till helgjobb för på helgerna vill jag vara ledig och älskar fredagskänslan. Att vara istället ledig mitt i veckan kvittar för mig eftersom barnen går ändå i skolan och därför vill jag hellre ha alla helgdagar lediga.

 

 
Det finns både för och nackdelar med att jobba raka veckor eller skift. Eftersom jag har erfarenhet med både och så vill jag dela med mig av mina fördelar att jobba raka veckor eller skift.
 
Raka veckor:
 
• Du somnar samma tid varje kväll och du går upp samma tid varje morgon.
• Du är ledig varje helg och kväll.
• Du kan planera roliga saker varje helg.
• Du får bra rutiner under vardagarna.
 • Du behöver aldrig vara orolig över att jobba under högtider.
 
Skift:
 
• Du får sovmorgon flera gånger varje vecka.
• Du har alltid minst en dag ledig mitt i veckan.
• Du får OB-tillägg.
• Du slipper gå upp tidigt varje måndag.
 
 
 Vad föredrar ni? Raka veckor eller skift?
 
 
//PUSS
 
 

25 comments / Add your comment below

 1. När jag arbetade som anställd så älskade jag att jobba kvällar/helger. Inte för att jag tjänade mer utan för att det var enklast att få ihop allt med bloggen 🙂 Men har man barn så förstår jag att man vill vara hemma under kvällarna/helgerna.

 2. Jag skulle aldrig heller vilja gå tillbaka till att jobba helger och kvällar. Det är så lyxigt att jobba raka veckor dagtid. Det enda jag kan sakna ibland är att man kunde vara ledig 3-4 dagar i rad eller vara ledig en dag mitt i veckan. Trots att arbetstiderna var tuffare och innehöll lika många timmar som vanligt dagsarbete så kunde det kännas som att man jobbade mindre 🙂

 3. Såå himla bra att alla gillar olika, själv hade nog raka pass passat mig bäst. Har dock inte testat något av dem då jag går i skolan och jobbar samtidigt!! <3 kram

 4. Jag vill verkligen ha raka veckor, har ju extrajobb vid sidan av studierna och det är shift och jag tycker det är jättejobbigt. I framtiden vill jag verkligen ha ett måndag-fredag jobb 🙂

 5. Så bra inlägg. ? jag är ingen morgon människa vill helst jobba kväll. Men de är andra sidan drygt om man vill göra grejer på kvällen eller på helgen. ?

 6. Jag behöver skift, för jag behöver någon dag mitt i veckan att "samla mig" (Highly Sensitive Person)
  och vara lite ifred typ! Få gå promenader, träna, samla mig. Just nu jobbar jag 3-4 dagar i veckan och det är helt perfekt <3

 7. Jag jobbar skift och kan inte tänka mig att jobba rak vecka. Jag är alldeles för beroende av mina lediga dagar mitt i veckan. 🙂 Det är tur att vi är olika så det finns något för alla. 🙂

 8. av alla mina 14år så har jag jobbar 98% skift och jag trivs med det, för mig är det vardag och är mer van vid det =)… mer variation och där jag jobbar så vill man ibland jobba kvällar för då händer det roliga saker också! Många stora festligheter är ju på kvälls tid *S* Sen förstår jag er som är föräldrar att det är bra att ha raka veckor, särskilt när barnen är små. Ha en fortsatt TREVLIG VECKA och många kramar<3

 9. Jag har jobbat både fasta tider samt ständig natt, och nu är det ju som du vet väldigt oregelbundet, jag skulle föredra fasta tider, natt eller dag spelade ingen roll tidigare, men nu skulle jag nog inte orka jobba natt…gjorde det i 10 år, det får räcka.
  Att ha fasta rutiner är önskvärt för att bli kvitt stress och bli hel från utmattningsdepressionen, men tyvärr går det inte, dessutom är jag ganska beroende av rutiner med måltider ocskå. ..så för min del är det definitivt inte bra som jag har det.
  Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.