Personlig

Jag drar mig undan

Jag måste skriva av mig om en sak som jag tycker är väldigt jobbigt.
Det är så att jag har dragit mig undan från det sociala så mycket det går på senaste tiden. Egentligen har jag inte planerat att göra det men det har bara blivit så med tiden och värre och värre blir det. På mitt jobb träffar jag folk hela dagarna eftersom jag jobbar på en mottagning. När arbetsdagen är slut är jag alltid så trött och slut i huvudet att jag orkar inte ens prata i telefon. Jag orkar inte umgås och träffa vänner på fritiden, och varje tillfälle jag har möjlighet att dra mig undan från kollegor på jobbet så gör jag det. 
 
Jag är medveten om att det här är inte bra för själen men eftersom jag måste försöka få ett slut på det här börjar jag med att skriva av mig om denna situation. Förändringen kan liksom inte ske inom en dag utan det får ta sin tid med ett steg i taget.
 
• Sätta telefonen på ljud efter jobbet.
• Svara i telefonen när någon ringer.
• Svara på meddelanden.
• Bestämma träffar med vänner.
• Hålla mig mer runt omkring mina kollegor på jobbet.
• Bli duktigare på att höra av mig.
 
Det här är några punkter som jag stegvis måste jobba på för annars kommer det bli som en ond cirkel om jag fortsätter så här. Jag tror inte heller att jag är ensam om att känna så här och därför vill jag dela med mig utav det här ifall någon läsare känner likadant? 
 
När jag befinner mig i ett rum där det är fullt med folk som pratar blir jag jätte trött i huvudet och då måste jag gå undan för att stänga av mig. När jag kommer hem från jobbet är jag alltid jättetrött i både huvudet och kroppen då både humöret och koncentrationen inte är på topp. Då väljer jag att ha det så lugnt som möjligt och undviker det sociala så mycket det går.
 
För 7 år sedan när jag började få panikångest efter att ha gått in i väggen tog allt så mycket av mina krafter att jag var konstant trött. Jag har vägrat sjukskrivning och bara kört på 7 dagar i veckan dag in dag ut. Ibland funderar jag på om jag är ensam om att bli så här trött efter jobbet varje dag att det sociala läggs helt åt sidan?
 
Är det någon av er som känner igen sig?
 
 

 

 /PUSS