Vardag

Mat för flera dagar

 
Strax innan flytten var jag hemma och packade hela dagarna under semestern. Oftast åt jag något onyttigt lite snabbt emellanåt för att spara tid men i längden är det inte så bra. Men vid något tillfälle försökte jag vara duktig med att laga till lite nyttigare mat som fick räcka i några dagar. 
 
 
 
Ibland behöver man sina små pauser under allt slit och då passar det utmärkt med god mat och en kall öl framför TV:n i soffan som belöning. Den här maten var riktigt god och jag hade även i sambal oelek eftersom jag älskar stark mat.
 
Annars var ingredienserna:
 
• Kycklingfilé 
• Gul lök
• Wokgrönsaker 
• Extra broccoli
• Matlagningsgrädde
• Grönsaksbuljong 
• Salt och peppar
• Chilikrydda
• Paprikakrydda 
• Lite Sweet chili
• Sambal oelek
 
Jag brukar alltid låta maten puttra ett tag så att kryddorna får dra sig ordentligt. Sedan brukar jag smaka av och krydda på tills jag är nöjd. Nudlarna går snabbt att fixa innan servering och denna lättlagade maträtt är något som jag har hittat på själv. 
 
 
//PUSS