Allmänt, Inspiration, Recept

Världens godaste tacopaj

Nu när det är varmt ute så är det inte så kul att spendera tid i köket med att laga mat i flera timmar. Men eftersom jag tar med mig matlådor till jobbet varje dag så måste jag laga mat trots att grillen på balkongen lockar mera. I lördags lagade jag tacopaj som blev otroligt god. Jag hade ett recept men ändrade ganska mycket på ingredienserna efter min personliga smak.

Därför vill jag dela med mig av ett smarrigt recept på en väldigt god tacopaj.

 

 

Ingredienser: 

” 8-10 portioner “

 

Pajdeg

• 100 gram smör (rumsvarmt).

• 8 dl mjöl.

• 4 tsk bakpulver.

• 2 tsk salt.

• 3 dl mjölk.

 

Fyllning

• 800 gram nötfärs.

• 2 stycken gula lökar.

• 4 klyftor vitlök.

• 3 burkar tacosås (medium).

• 3 påsar tacokrydda.

• 3 burkar creme fraiche.

• 4 dl riven ost.

 

 

Gör så här:

1. Blanda smör, mjöl och salt i en bunke och häll i mjölken. Knåda ihop till en deg som du brer ut i en form. 2. Stek nötfärsen och hacka löken. 3. Häll i löken och pressa i vitlöken när nötfärsen är genomstekt. 4. Häll därefter i tacokryddorna och rör om väl innan du häller i två burkar tacosås. 5. Ta fram en bunke där du häller i 3 burkar creme fraiche, 4 dl riven ost och en burk tacosås. Rör om ordentligt. 6. Häll i den färdiga köttfärsen i formen ovanpå pajdegen. 7. Överst på pajen häller du på  creme fraiche såsen och grädda i ugnen, 225 grader i 30-35 minuter.

 

 

//PUSS