Inredning, Inspiration, Personlig, Tips

Julgran på väggen

Jag har länge velat skapa en julgran på väggen men vill verkligen inte förstöra väggen med fula hål. Vet att det finns bra självhäftande spikar men det skulle krävas alldeles för många. I vanliga fall brukar jag inte börja med julpynt fören i mitten av december. Men i söndags när jag ända hade tid så testade jag på ett projekt för att se om det skulle funka.

 

 

Först tog jag ner tavlan från väggen där jag skulle göra projektet. Ville använda spiken som redan sitter på väggen och sedan komma på en bra lösning.

Hade en tjockare ståltråd i perfekt längd för att skapa en avlång triangel i granens storlek. Sedan satte jag fast en ljusslinga i zickzack från toppen och neråt. Gjorde detsamma med två vita glittergirlanger och fäste fast dom med ståltråd på samma sätt som ljusslingan.

 

 

Vilken tur att resultatet ändå liknar en julgran och det blev bättre än jag trodde. Julstjärnan sitter fast med hjälp av häftmassa och pyntade granen med några julgranskulor.

 

Ljusslingan är batteridriven och såhär blev resultatet:

 

Glitterslingan räckte även till resten av slingan som hänger ner mot avlastningsbordet. Där kan jag gömma batteridrivna uttaget och slipper onödiga sladdar som syns.

 

 

Det här blir verkligen perfekt när man inte har tillräckligt med utrymme för en större julgran på golvet. Hade bara en grön girlang hemma som inte skulle räcka till hela granens form. Annars hade det varit finare med en grön julgran men får göra det nästa år.

 

 

//PUSS