Inredning, Inspiration

Dags för höstinredningen

Det är inte så sorgligt att sommaren har lidit mot sitt slut.

Det finns mycket annat att se fram emot. Hösten kan vara minst lika fin, trots att temperaturerna sjunker, och det är en perfekt årstid att uppdaterat hemmet för att få till den välbehövliga mysfaktorn.

 

(Källa: Unsplash)

 

En titt i diverse inredningstidningar visar att det är hållbarhet och naturmaterial som dominerar just nu. Däremot finns det roliga och udda inslag och i höst och vinter och det ligger stort fokus på udda formgivningar. Det är alltså helt rätt att köpa hem vaser och skålar med ojämna ytor och udda kurvatur. Även belysningen går att hitta i nytänkande former. Lamp24.se, som är Europas mest framgångsrika onlinebutik för belysning, har fyllt sitt sortiment med höstens alla nyheter från tillverkare som B.lux, Mennzel, Swarovski och många fler. De sorterar sitt utbud efter kategorier, rum och stil. Om det är en vägglampa som önskas kan man både klicka in sig på hela utbudet med alla vägglampor, eller förfina sökningen efter önskad stil och vilken rum den ska hänga i. Enklare än så blir det inte.    

Vilka är då inredningstrenderna 2019/2020? Följande 4 är mina favoriter. 

Naturmaterialen

Naturmaterialen fortsätter att dominera. De är inte bara hållbara, utan också väldigt snygga. Rotting fortsätter att synas i både sänggavlar, stolar och andra möbler. Ljusa trämaterial varvas med målade i nyanser som svart och grått. Materialen växlas med varandra och passar in i varje rum, badrum som sovrum.

Udda former

Som jag nämnde tidigare går det att hitta inredningsdetaljer i alla möjliga olika former och material i höst. Ingenting är det andra likt och det går att hitta mjuka runda former såväl som raka och kantiga. Keramiken är tillbaka och det går att hitta mängder av vaser, fat och muggar. Dekorationsvasen verkar vara höstens inredningsdetalj för de finns att hitta i nästan varje butik. 

Räfflorna är samtidigt tillbaka och det finns lampskärmar med räfflat mönster såväl som fåtöljer och sittpuffar. Var inte rädd för att blanda.

Marmorn är kvar

Marmor och marmorerade mönster gjorde comeback förra året. De försvann lite i vår, men nu är de tillbaka igen! Det medför en lyxig känsla, vare sig det är på större ytor, som bänkskivor eller bordsskivor, eller mindre detaljer. I höst verkar marmorn ha kommit i en ny tappning och det blandas med andra material. I butikerna finns det bord med marmorskivor och träben, eller marmorbrickor, ljuslyktor och bokstöd där stenmaterialet har blandats med metallinslag i krom, guld och mässing. 

 

(Källa: Unsplash)

De klassiska höstfärgerna

Oavsett om det är en möbel, inredningsdetalj eller bara en blombukett blir det aldrig fel med de traditionella höstfärgerna. I höstens trender syns rostbrunt, grått och dova nyanser av mörkgrönt och senapsgult. Plocka gärna in höstens färger i form av växter och krukor. Det piffar upp i fönstren mot utsikten som blir allt mer grå.

I ärlighetens namn finns det hur många trender som helst i höst. 

Dessa fyra var bara ett axplock av dem och det finns så mycket fint att hämta inspiration ifrån. Det finns verkligen något för varje stil och smak.

//PUSS