Personlig

Jag vill ha en Maine coon

 
Jag har blivit så himla kär i en kattras efter att några kollegor visade upp bilder på denna katt då rasen heter Maine coon. 
Katterna är verkligen fina och jag gillar att dom blir så himla stora. Större än vissa hundraser och om katten har röd päls påminner den om en tiger. 
 
 
Maine coon är en nyfiken och lättlärd ras med ett stabilt temperament. De är mycket sällskapliga och det är inte ovanligt att de gillar att plaska med och i vatten och att de lär sig att öppna dörrar.
Även om en maine coon ser mycket tuff, och ibland lite farlig, ut är det en mycket snäll och vänlig katt.
 
 
Till sättet sägs Maine coonkatterna vara rätt hundlika; de vill alltid vara med överallt och se vad den övriga familjen har för sig. Det är ganska vanligt att de skaffar sig en “favorit”matte/husse som den tyr sig extra till. En Maine coon har ofta lätt att komma överens med andra djur, både hundar och andra katter. Temperamentet är överlag väldigt lätt och stabilt och de är framför allt otroligt snälla.
 
Synd bara att dom är så dyra att köpa då priset ligger mellan 8-10 tusen. 
I mitt område bor det väldigt många katter då det känns nästan som en katt-safari när man promenerar genom området. Hade jag haft en Maine coon skulle katten bli kungen i hela området haha! 
 
//PUSS