Inspiration, Personlig, Psykisk ohälsa, Samarbeten, Tips, Träning

Friskvård – Därför är det viktigt

Friskvårdsbidrag från arbetsgivaren

Många arbetsplatser erbjuder friskvårdsbidrag till sina anställda. Något som bland annat min arbetsplats erbjuder. För att orka jobba i längden så behöver man ta hand om sig själv på bästa sättet.

Då menar jag bland annat fysisk träning och andra metoder som får kroppen att bli starkare och friskare.

Som att börja träna via någon sport, på ett gym eller online. Även massage kan vara viktigt fördel inom alla branscher. Eftersom alla kan få ont eller bli stela av både fysisk påfrestande arbete eller sittande/stående arbete dagligen.

Tar man hand om sin hälsa så stärker man även immunförsvaret. Vilket som är syftet för ett längre och hälsosammare liv. 

 

 

Alla vi människor är olika och behöver hjälp på många olika sätt oavsett arbetssituationen. Vissa behöver bli starkare fysiskt, vissa lider av psykisk ohälsa eller är stela i nacke och axlar. Om man lider av mycket negativ stress så kan man behöva hjälp med vägledning mot rätt riktning till livet.

Något som en sådan friskvårdsbidrag kan erbjuda genom flera olika alternativ.

 

 

Jag personligen har utnyttjat mitt friskvårdsbidrag genom olika val varje år. Har bland annat köpt olika tränings appar som då var en rolig grej att prova på.

Ett annat år köpte jag ett gymkort och senast kunde jag inte bestämma mig. Fick då ett jättebra tips! Det var att köpa ett presentkort på en salong. Där finns det begränsande erbjudande för just friskvårdsbidrag och detta presentkort gäller i två år. Vilket är bra för i år ska jag göra det igen.

Massage för hela kroppen är något som jag verkligen behöver. Nu finns det gott om tid för mig att boka tider hos dom. Skulle också behöva massage speciellt för käke och nacke. Eftersom omedvetet spänner man sig dagligen på just dessa ställen.

 

 

Healing är jag också väldigt nyfiken på och det har jag aldrig testat på förut. Har bestämt mig för att köpa åter igen ett presentkort på samma ställe inför nästa år. För att sedan boka in alla behandlingar som min kropp då behöver. Vi alla människor behöver friskvård för hälsans skull och därför är det viktigt att utnyttja sitt bidrag.

 

 

Självklart kan man även skämma bort sig själv genom att köpa klippkort till friskvård. Då gäller det klassisk massage, gravidmassage och idrottsmassage på alla mottagningar som finns. Dessa klippkort gäller i två år framåt efter samma datum vid köpet.

 

 

Vi alla ska orka arbeta i längden och kunna anpassa oss på sin nuvarande arbetsplats. Därför är det viktigt att vi tar hand om oss och då är friskvård otroligt viktigt. Det som händer omedvetet i kroppen dagligen påverkar varje person dag in och dag ut. Så glöm inte att ta hand om er.

 

 

//PUSS