Inspiration, Personlig, Tips

DIY – Spöken till halloween

Jag brukar inte pynta inför halloween förutom någon enstaka pumpa. Men i år blev jag sugen på att tillverka några spöken och det gjorde jag i lördags kväll. Här får ni se hur mina spöken ser ut både i dagsljus och i mörker.

 

 

Jag visste inte hur dom skulle bli och därför glömde jag fotografera materialen som jag använde. Men får istället skriva vad jag använde och det var saker som redan fanns hemma.

 

Det jag använde var:

 

• En toalettrulle. • Papper. • Tejp. • Två stora gem. • Vitt gammalt lakan. • Svart tuschpenna. • Vitt band.

 

 

Gjorde såhär:

 

1. Jag klippte toalettrullen på hälften så att den blev två mindre till vardera spöke. Det blir kropparna. 2. Rullade ihop papper till två runda bollar och tejpade runt så att dom håller sig runda. Ska föreställa huvuden. 3. Tejpade fast bollarna på vardera toalettrulle. 4. Böjde ut gemen så att dom blev långa och stack igenom toalettrullen tvärs över. Går säkert bra även med ståltråd för det blev något liknande. Det blir själva armarna. 5. Klippte ut stora fyrkanter från lakanet som jag sedan la över och knöt ett vitt band runt huvudet. 6. Avslutade med att rita två ögon och en rund gapande mun.

 

 

Jag ställde spökena på en varsin ljuslykta så att dom blev stadigare. Tänkte först hänga upp dom men har ingenstans i vardagsrummet att göra det. Har en takskena ovanför mina fönster och därför får dom stå fönsterbrädorna. Funderar på att sätta i batteridrivna värmeljus i ljuslyktorna så att det blir ett litet sken i spökena.

 

 

Visst blev dom gulliga?

 

 

//PUSS