Allmänt

Jakten på billig biluthyrning på utlandsresan

Semestern är över för i år och åtminstone för de flesta av oss.

Men det gör inget. Nu kan man njuta av minnena ett tag framöver. Och medan solbrännan sakta tynar bort börjar nya planer ta form. Nya platser att upptäcka, nya människor att träffa väntar bakom hörnet.

Kanske behöver man inte ens vänta tills nästa sommar för att få uppleva nya äventyr. Det är ju inte nödvändigt att ta ut alla sina semesterveckor på sommaren, och många väljer att spara en vecka eller två för att kunna fly undan vinterrusket med snö, slask och snålblåst.

Allt fler väljer att fira jul och nyår på annat sätt än enligt de gamla traditionerna. Och varför ska man stå och huttra med dunjacka och vantar medan man tittar på nyårsfyrverkerierna? Betydligt trevligare vore det då att sitta i linne och shorts, smutta på en god paraplydrink medan man räknar ner årets sista sekunder. Så vi sätter oss på ett av Vings charterplan och ger oss av till värmen.

 

 

Resa till Gran Canaria över nyår

Kanarieöarna är ett av de populäraste resmålen, och tusentals svenskar reser dit varje år. Mycket beror på att det nästan alltid är soligt och att det är 25-30 grader varmt året runt. Januari och februari är de månader de flesta åker hit, och det hänger såklart ihop med att det är som billigast då.

Något lugnare är det i december, då ” nästan alla” är hemma och förbereder julen. Man köper julklappar, bakar och fejar. Köttbullar ska trillas och skinkor griljeras, och man får ju inte missa Kalla Anka på julafton.

Eller?

Det blir faktiskt allt vanligare att man struntar i allt det där. Istället tar många tillfället i akt att utnyttja julledigheten till att koppla av på riktigt. Och ett av de självklara resmålen är just Gran Canaria. Men var ska vi fira in det nya året på ön?

Reser du med hela familjen är Arguineguín ett perfekt val. Området är barnvänligt och hotellet Seafront fick ”Stora Barnsemesterpriset” som bästa familjehotell på hela Gran Canaria 2018. Alldeles i närheten ligger också en av öns bästa stränder, Anfi Beach med bländande vit korallsand.

I Playa del Inglés finns massor att göra medan du väntar in nyårsafton. Här finns ett glittrande nöjesliv och mängder av matställen – allt från små caféer till stora internationella restauranger. Och naturligtvis kilometer efter kilometer med fina badstränder.

Raka motsatsen till hektiskt nattliv kan man njuta av i vackra Puerto de Mogán, en liten idyll som ibland kallas för Gran Canarias Venedig. Den lilla orten är en charmig fiskeby som riktig andas lugn och ro, och nöjeslivet består i princip av en stillsam och läcker middag på en av restaurangerna, tillsammans med både turister och invånare. Hjärtat i byn är den lilla hamnen där fiskebåtarna samsas med lyxyachter.

Minst ”turistig” upplevelse får man norrut, i huvudstaden Las Palmas. Med undantag av den stora stranden Las Canteras är det en helt vanlig stad där du rör dig bland lokalbefolkningen.

 

 Hyr en bil och se dig omkring

Om man tänker spendera ett par veckor på Kanarieöarna kan det vara trevligt att se sig omkring, och uppleva andra delar av ön. Och det enklaste sättet att göra det är att hyra en bil, vilket man kan göra direkt när man landar på flygplatsen. Då slipper man dessutom tuffa runt med transferbussen till flera olika hotell innan man checkar in på sitt rum.

Det bästa är om du bokar hyrbilen samtidigt som du beställer flygresan. Ofta kan det bli billigare än att hyra på plats. Det finns också en risk för att det inte finns några bilar att hyra när du står där i receptionen på flygplatsen. På Hyrbil guiden kan du i lugn och ro se prisbilden, och välja exakt vilket bilmärke och modell du vill ha. Det finns allt från små Fiat till stora minibussar med plats för 9 personer.

Ofta är bilarna helt nya och i de flesta fall kan du köra hur många mil du vill utan extraavgifter. Utbudet av bilar är stort, men det går ganska smidigt att hitta rätt typ av bil med hjälp av en fiffig sökmotor på Hyrbilguidens hemsida.

 

 

Tanken är faktiskt ganska lockande: julfirande och nyårsskål på någon varm plats i världen, lång från allt vad julstress heter. Och så mycket bättre än Gran Canaria kan det knappast bli?

 

//PUSS