Gulaschsoppa på nötfärs med morötter och paprika

I lördags lagade jag gulaschsoppa på nötfärs med morötter och paprika och det blev så lyckat. Det är en perfekt höst soppa och kryddar gärna på lite extra. Toppar soppan med grekisk yoghurt och doppade i färsk bröd. För att minnas hur jag lagar lyckade maträtter så delar jag alltid med mig av mina recept här på bloggen. 

 

 

Ingredienser:

”Cirka 8 portioner”.

 

• 800 gram nötfärs. 

• 800 gram potatis. 

• 2 gula lökar.

• Tre stycken morötter.

• Två stycken spetspaprikor.

• 5 klyftor vitlök.

• 500 gram krossade tomater.

• 3 msk tomatpuré

• 6 dl vatten.

• 2 stycken köttbuljonger.

• Salt, svartpeppar och chiliflakes. 

 

 

Gör såhär:

1. Skala och skär potatisarna och morötterna i mindre bitar. Kärna ur och hacka paprikan, hacka löken och vitlöken. 2. Stek nötfärsen i en gryta tills nätfärsen är genomstekt. Häll sedan i lök, vitlök , buljong och paprika och rör runt tills löken har mjuknat. 3. Fyll på med krossade tomater, vatten , tomatpuré  och kryddor. Rör om och häll i potatis och morötterna i grytan. 4. Låt soppan puttra tills potatisen och morötterna är kokta och smaka av med mera kryddor.

Jag kryddade på ganska mycket för att få soppan en aning stark. Vid servering toppar man soppan med grekisk yoghurt och hade färsk bröd bredvid. En perfekt soppa nu till hösten och den blev riktigt god. och ska laga den exakt likadant nästa gång.

 

//PUSS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *