I lördags bestämde jag och min kompis oss för att laga en maträtt av fläskytterfilé med pasta. Inne på Lidl samlade jag på mig flera olika ingredienser och hade inga förväntningar av hur maten skulle smaka. Men det blev riktigt lyckat och därför ska jag dela med mig av alla ingredienser och hur jag tillagade maträtten. Nu tog jag till det med mängden eftersom det skulle även bli över till matlådor.
Ingredienser:
”cirka 10 portioner”
• Cirka 800 gram fläskytterfilé
• 300 gram färska champinjoner
• 300 gram körsbärstomater
• Färsk spenat
• Salladslök
• 4-6 klyftor vitlök
• 5 dl creme fraiche
• 300 gram färskost
• Mjölk efter behov
• Chili flakes
• Sambal oelek
• 2 tärningar köttbuljong
• Salt och svartpeppar
• Valfri pasta
Gör såhär:
1. Skiva fläskfilen i små skivor och marinera köttet med soja i en påse i kylen minst en timme. 2. Undertiden skivar man löken, champinjonerna och körsbärstomaterna, skalar vitlöken och sköljer spenaten. 3. Stek köttet tills det blir färg och lägg åt sidan. Stek sedan champinjonerna tills dom blir klara och lägg åt sidan. Salladslöken steker man bara upp i någon minut och sedan lägger man allt i en gryta. 4. Pressa ner vitlöken och häll i creme fraiche, färskost och lite av mjölken. 5. Låt maten puttra med buljong, sambal oelek och alla kryddor. 6. Häll i körsbärstomaterna och eventuellt mer mjölk om man vill ha en lösare konsistens. 7. Grytan får nu puttra på svag värme medan valfria pastan tillagas. 8. Avsluta med att hälla i spenaten innan servering och rör om ordentligt. 9. Toppa gärna med mer spenat direkt på tallriken.
Det blev också extra roligt att få använda mitt favorit porslin till bilderna på den utsökta maträtten.
//PUSS
♥
3 tankar om “Maträtt av fläskytterfilé med pasta”