Allmänt

Sexleksaker är något som förgyller livet

Sexleksaker är något som förgyller livet och idag finns det verkligen mycket spännande att välja mellan, nästan så mycket att det kan vara svårt att veta vad man ska ha. Så hur väljer man egentligen rätt sexleksaker?
Här tänkte jag svara på just den frågan genom att ge sju olika tips som hjälper dig att navigera i sexleksaksdjungeln!

1. Gör research

 

Det första tipset går ut på att du ska lägga ner lite tid på att jämföra och läsa på. Kolla runt bland vad som finns att köpa idag och välj inte bara första bästa. Ställ för- och nackdelar mot varandra och jämför även priser hos olika återförsäljare.
För att göra sin research väldigt mycket enklare kan man ta hjälp av en köpguide som listar och jämför vuxenleksaker för att på så sätt få sig en bra överblick av vad som finns att välja på idag.
Här ovan listade jag vidare till en sexblogg som heter Passionerad som jämför priser och ger bra, utförliga recensioner på respektive sexleksak som de har listat, något som gör att man får mycket kött på benen och kan göra ett grundat val.

2. Ska du använda leksaken ensam eller med en partner?

 

Ska du använda din sköna leksak ensam kan du välja vad du vill men ska du däremot använda den tillsammans med en partner så blir urvalet betydligt smalare. Det finns dock mycket bra parleksaker att välja på idag såsom parvibratorer, sexmaskiner, fjärrstyrda leksaker och sexspel.

 

3. Ska leksaken vara portabel?

 

Kommer du endast använda din sexleksak hemma eller vill du kunna ta med den när du reser? Om du vill ha en portabel leksak är storlek, ljudvolym, vikt och batteri viktiga saker att spana efter! Även om parametrar som låg vikt och låg ljudvolym såklart är något positivt så är det inte lika viktigt hemma!

 

4. Vattentät eller ej?

 

Idag finns det många vuxenleksaker som är vattentäta, så gillar du tanken på att krypa ner i ett varmt bad och få sköna orgasmer eller göra duschen innan eller efter jobbet lite mer spännande ska du definitivt köpa något som tål väta. En vattentät leksak är även mycket enklare att rengöra eftersom du bara kan skölja av den under kranen.

 

5. Uppladdningsbart batteri eller engångsbatteri?

 

Ifall du vill köpa en leksak som gör jobbet åt dig så måste du fundera över om du vill att den ska ha ett inbyggt uppladdningsbart batteri eller om du föredrar att stoppa in och byta batterier.

Det är oftast billigare att köpa en sexleksak där du själv köper till ett batteri. Om du däremot onanerar ofta så kommer batterikostnaden i längden göra att du lika gärna hade kunnat köpa en modell med uppladdningsbart batteri istället. Har du råd att köpa en leksak som du laddar upp rekommenderas alltså att du gör det!

 

6. Vad tycker du är skönt?

 

Syftet med en sexleksak är att den ska vara skön och göra din onani eller ditt sexliv bättre. Det finns mängder med sexleksaker därute och allt passar inte alla och för att du ska hitta något som passar dina behov är det smart att utgå från vad du gillar för typ av njutning.
Genom att sätta fingret på om du vill få din g-punkt, din klitoris eller ditt anus stimulerat kan du plötsligt ringa in leksaker som ger dig vad du vill ha och bortse från mycket annat som inte är relevant för dig. Om du vill stimulera fler erogena zoner på samma gång så finns det även leksaker för det!

7. Hur ser din budget ut?

 

Som alltid så finns det en verklighet att förhålla sig till och i det här fallet är verkligheten din budget. Du kanske inte har råd eller lust att köpa det allra modernaste och flashigaste och ibland behövs det inte heller. Det finns nämligen en rad billiga leksaker som är bra mycket skönare än många av dem dyra modellerna!
Oavsett hur stor budget du har så måste du ha den i beaktning när du väljer leksak. Om du har en snäv budget att röra dig med så tipsar jag om att köpa en ganska liten och enkel leksak för att få något med bra kvalitet istället för att köpa något stort och tekniskt som är en budgetvariant av en annars dyr typ av sexleksak.

 

För att summera

 

Jag hoppas att de här sju knepen har gjort så att du fått lite bättre koll på hur du ska välja sexleksak.
Det viktigaste är att du gör research och lägger ner lite tid på att hitta något som tilltalar dig, men att bocka av vissa saker som vem som ska använda leksaken och vart du ska vara när du använder den är också viktigt att tänka igenom!