Allmänt, Inspiration, Samarbeten, Tips

Roliga kortspel

Spela kortspel och sällskapsspel

 

Under min uppväxt så fanns det varken surfplattor eller smartphones. Då brukade jag, min syster och våra föräldrar spela sällskapsspel om kvällarna. Något som var väldigt roligt och därför gör jag det än idag. Mina barn gillar än idag sällskapsspel och det händer att vi spelar något då och då. Det kan vara allt från olika sällskapsspel till klassiska kortspel.

Genom åren har jag samlat på mig flera kortlek och det finns så många olika spel som man kan spela med just kort. Man kan både spela ensam och upp till flera personer. Jag är beroende av Patiens och spelar det väldigt ofta när jag är ensam. Något som är både avkopplande och hjärnan får jobba på köpet. Vilket är väldigt bra istället för att konstant sitta med en smartphone eller surfplatta.

 

Cover image for Blogga om kortspel eller sällskapsspel

 

Spelregler till roliga kortspel

 

Annars är det väldigt roligt att spela med andra och “Finns i sjön” är en klassiker. Men visst vill man lära sig flera kortspel för i längden det blir roligare med variation. För att ta reda på flera varianter av kortspel så måste man lära sig reglerna och hur det går till. Det finns en hemsida vid namn RoligaKortspel.se där man hittar många olika sorters kortspel. Personerna som driver RoligaKortspel.se har e stor passion för just kortspel och framförallt roliga.

Det är en sajt som är till för dom som älskar att spela kort. Där listar dom ut de absolut roligaste kortspelen och spelreglerna för vardera spel. Något som är väldigt bra då man även blir inspirerad av att hitta nya favoriter. Där kan man välja efter kategori som består av spel för 2 spelare, 3 spelare, 4 spelare och upp till flera. Något som gör det enkelt beroende på hur många man är som ska spela tillsammans. Det finns även kategorier för enkla spel och spel för barn. Ett spel som jag aldrig har spelat är Plump som är ett roligt kortspel med stick. Spelet går ut på att gissa på rätt antal stick som man får poäng för. Det krävs att vara 2-5 spelare, med bara fem minuter tar det att lära sig spelet och rolighetsgraden ligger på 100%.

 

 

 

Tre huvudrubriker till ett roligt spel

 

Hur blir det roligt att spela kortspel? Jo det handlar om tre huvudrubriker för att uppfylla dessa kriterier. 1. Det första är att alla som ingår i spelgruppen ska tycka att det är roligt. Inte att en av fyra tycker att det är tråkigt och spelar för gruppens skull. 2. Att man känner direkt att man vill köra en omgång till efter första omgången. Det ska kännas så pass roligt att man vill spela spelet flera gånger. 3. Sist men inte minst så ska man tycka att spelet var så roligt att man vill rekommendera det till en vän, närstående eller kollega.

 

 

 

En enkel sajt för att lära sig

 

När jag kikade in på sajten RoligaKortspel.se så blev jag överraskad av hur enkelt det var att förstå allt. Som tidigare jag nämnde så är allt uppdelat i olika kategorier. Som kortspel för 2, 3, 4 eller fler, enkla spel och spel för barn. När jag klickade på kortspel för 2 så fanns det spel som Finns i sjön, Svarte Petter, Svälta Räv, Stress, Chicago och många fler. Varje spel har  knapp till reglerna där man kan läsa på hur spelet går till. Där visas även procenten på rolighetsgraden och hur många minuter det tar att lära sig spelet. Vilket är perfekt när man snabbt vill lära sig nya roliga spel. Något som jag kommer att använda mig av istället för att googla runt.

 

 

//PUSS