Inspiration, Mode, Samarbeten

Svenska modemärken att hålla ögonen på

   

 

Genom åren har Sverige utmärkt sig inom design.

Vi kan tacka våra svenska designers som förknippas med just skandinavisk design och det har blivit populärt världen över. Mode är som sagt inget undantag eftersom denna filosofi har gått igen inom många olika discipliner. 

 

 

Det första namnet som nämns när man frågar världen över om svenskt mode är givetvis HM. Men för dom som har ett djupare intresse för mode med den svenska stilen har även koll på våra mindre svenska modemärken. Härligt att vi får mer och mer uppmärksamhet både lokalt och internationellt. 

Våra tre svenska modemärken som är påväg att växa rejält är:

1. Acne

Ett märke med ungdomlig stil som grundades år 1996 och är känt från början med sina populära jeans. Vi fick bland annat tillbaka skinny-passformen som blev populär igen. Men senare utvidgade sortimentet till kompletta kollektioner för både herr och dam. Även skor och accessoarer. Idag har Acne egna fysiska butiker i USA, Europa och Asien.

 

2. Filippa K

Genom åren har Filippa K vuxit enormt och har blivit känt för sin moderna och minimalistiska kläddesign samt för sina framgångsrika detaljhandelsbutiker. Klädmärket grundades år 1993 med rötter inom mode och konst som Filippa Knutsson är uppväxt med. Stilen förknippas med det nya svenska modet och har gett en stor uppmärksamhet internationellt. Idag säljer Filippa K kläder i över 600 butiker världen över. 

 

3. Tiger of Sweden

Historien om klädföretaget är över 100 år men ändå låter Tiger of Sweden som ett ungdomligt märke. Grundades år 1903 och är känt för sin klassiska elegans. Historien började med att två skräddare från Uddevalla ville skapa prisvärda och eleganta herrkostymer. Idag säljs deras uppskattade kläder och accessoarer för både herr och dam online världen över. Det finns fysiska butiker i Skandinavien, Storbritannien, Tyskland, Kanada och Sydafrika. Det finns även jeans i deras sortiment. Tiger Of Sweden varit mycket framgångsrika med att lyckas tilltala yngre modemedvetna i världens alla storstäder.

 

Det är våra tre exempel på svenska modeföretag som tilltalar en modemedveten publik genom att lyckas vara kommersiellt framgångsrika. Dessa klädföretag vågar att gå sin egen värld och lyckas skapa egna trender istället för att följa trender som redan har skapats av andra. Det är skillnad från de allra största klädföretagen som man ser världen över. I framtiden är chanserna stora att dessa tre svenska modemärken kommer att växa i popularitet. Även väldigt goda chanser att dessa kommer fortsätta att driva denna utveckling. 

 

//PUSS