Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Sänk dina elkostnader

– I samarbete med Lumo Energi –

Onödiga energitjuvar

Något som många inte tänker på är alla dessa strömtjuvar som vi har i våra hem. Därför är det väldigt smart att kolla upp det för att minska onödigt höga elpriser. Jag tvättar mina kläder i en tvättstuga och slipper då kostnader på tvättmaskiner. Har inte heller någon diskmaskin fast det hade ändå varit bekvämt att ha en.

 

 

Har också märkt tydligt att mina elräkningar var mycket högre i min förra lägenhet. För där hade jag en tvättmaskin och en torktumlare. Det fanns även golvvärme i hallen och i badrummet och en handdukstork som drog onödigt mycket el.

 

 

För att minska på elkostnader så kan man göra det genom några enkla tips.

1. Sänk värmen inomhus. 2. Kontrollera golvvärmen om du egentligen behöver det och detsamma med handdukstorken. 3. Undvik att ha hemelektronik i standby-läge. 4. Slösa inte på varmvatten genom att låta kranen rinna när det väl behövs. 5. Undvik torktumlaren och tvätta endast när maskinen är full. 6. Använd alltid energieffektiva glödlampor och släck rummen du inte befinner dig i. 7. Öppna kyl och frys korta stunder och frosta frysen regelbundet. Använd diskmaskinen endast när den är full och skölj disken innan det sätts in.

 

 

Rätt elbolag

Jag personligen älskar belysning men använder inget i onödan. Kombinerar även med vissa batteridrivna lampor. Förutom att sänka elkostnaden genom dessa sju punkter så gäller det att ha rätt elbolag. Ett elbolag som är billig och det finns många att välja emellan. Har hört talas om ett mindre elbolag lumoenergi.se som har bra elpriser. Där tecknar man ett antingen ett fastprisavtal eller ett rörligt med bindningstid på tre år. Om du har solpaneler som producerar mer el än vad du behöver? Då kan du alltid sälja solel till elföretaget som återbetalas på kommande faktura. Vilket är väldigt smart och bra för miljön. 

 

 

På deras hemsida kan du teckna ditt avtal genom att fylla i ditt postnummer, ange dina uppgifter och dina val. Sedan får du se vilket elpris dom beräknar åt dig. Något som är väldigt enkelt för dig som vill byta elbolag. 

 

– I samarbete med Lumo Energi –

 

//PUSS

 

6 comments / Add your comment below

  1. Bra tips ,elen är ju så himla dyr nu och i vintras sänkte vi typ allt som gick ,nu säljer vi dock el då vi har solceller .kram o fin dag

  2. Jag jobbade som energirådgivare på EON för många år sedan och det är jag tacksam över idag när elen är så dyr. Jag tecknade tack och lov avtal med fast pris innan priserna drog iväg, så jag har klarat mig riktigt bra. Jag har märkt stor skillnad på elräkningen efter att vi bytte ut alla lamporna i lägenheten till lågenergilampor och så har vi timers till alla fönsterlampor så de bara lyser när det är mörkt ute. Just att frosta av frysen regelbundet är ett vanligt tips, men det många missar är att dra ut mobil laddaren helt ur uttaget, då den drar ström även när den inte är kopplad till mobilen. Samma sak med alla adaptrar som är isatta i ett eluttag utan att egentligen vara kopplad till en dator, mobil, playstation eller annat. Jag använder också tvättstugan som är gratis och diskar för hand. Fast nu har min hyresvärd bestämt att de ska ta betalt för vattnet också om man använder mer än det som ingår i hyran, så vi har fått mätare för kall och varmvatten. Enligt vad jag kan se på Mina sidor hos hyresvärden så förbrukar jag mindre än det som ska ingå, så hittills ser det inte ut som att det kommer att bli någon extra kostnad för mig. Hoppas du får en fin tisdag vännen! Stor kram 💖

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan